Brutal agressió al CP Puig de les Basses

Aquest dissabte hem hagut de ser testimonis de com l’administració són còmplices de les agressions als treballadors. Qualsevol persona que llegeixi aquestes línies, encara que no treballi en un centre penitenciari, ho entendrà perfectament.

UGTPRESONS anem denunciant des de fa molt de temps la necessitat d’obrir el departament de Psiquiatria, el qual està acabat i agafant pols des de fa més de 8 anys. Aquesta obertura donaria cabuda als interns psiquiàtrics, els quals el dia d’avui estan barrejats amb la resta d’interns, i és realment difícil poder tractar-los de manera més individual i especialitzada fora d’un departament de Psiquiatria. Com que estan barrejats amb la resta de la població reclusa es generen situacions molt violentes i d’inseguretat, desestabilitzant els mòduls amb tot el que això comporta.

Doncs bé, aquest dissabte hem estat testimonis de com un intern psiquiàtric, amb recents episodis de violència extrema i agressions cap a interns i treballadors, estava fent vida en un mòdul de règim ordinari, on es va brollar violentament exigint anar a Infermeria. Tot seguit l’intern es va abalançar sobre els companys presents i va començar a clavar-los cops i cops de puny. Gràcies a la ràpida intervenció dels companys es va poder reconduir la situació, malgrat que l’intern no va cessar en la seva agressivitat i va continuar amenaçant de mort els presents.

Immediatament, es va traslladar al DERT en aïllament, però tot seguit i per ordre dels serveis mèdics, va ser traslladat a INFERMERIA tal com exigia l’intern, sortint-se amb la seva i recompensant-lo d’aquesta manera per la brutal agressió als companys.

UGTPRESONS ens sembla menyspreable que l’administració maltracti així els seus treballadors i que propiciï aquest tipus d’agressions, premiant els interns, a més d’enviar-los un missatge d’impunitat davant d’aquest tipus de fets tan greus.

En resum la lectura que fem amb els responsables d’aquesta decisió, és ja no només el menyspreu envers els funcionaris, sinó la manca de professionalitat a l’hora de no tractar l’intern com un psiquiàtric (després d’innombrables informes dels funcionaris) i enviar-lo a pati amb la resta d’interns, però quan aquest agredeix brutalment un company, si tractar-lo com un psiquiàtric i apartar-lo del DERT.

Ens sembla realment greu i exigim a la Direcció que tramiti amb caràcter urgent una conducció a un altre centre a aquest intern per la impossibilitat per saber gestionar la seva perillositat manifesta. I que no traslladi el problema a Infermeria on no hi ha ni personal ni infraestructura per poder salvaguardar la integritat dels companys. Aquest intern fins a ser conduït a un altre centre s’ha d’ubicar al DERT, i com es va acordar en passades reunions amb UGTPRESONS, en aquests casos d’agressions a companys i violència manifesta cal aplicar sistemàticament el protocol de mesures de seguretat en ingressar al DERT.

Esperem una ràpida recuperació dels companys, dels quals un va haver de ser traslladat a la mútua i encara contínua de baixa per la brutal agressió. També esperem que d’ofici la Direcció posi en coneixement del jutjat els fets.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 09 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca