Hem aconseguit el primer increment net de plantilla

SIGNAT UN ACORD DE GOVERN QUE BENEFICIA L’ÀMBIT DE LES PRESONS CATALANES

El passat dilluns, UGTPRESONS vam mantenir una reunió amb el secretari general de Justícia, Drets i Memòria, Jordi Martinoy i amb el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, on ens van informar dels detalls d’un pla de xoc que tenen intenció d’implementar de manera immediata, amb la clara intenció de reduir les conductes violentes que han fet augmentar les agressions que venim patim els professionals penitenciaris els darrers anys (interns RECVI bàsicament) i els suïcidis, amb el tractament dels problemes de salut mental, els quals l’any 2022 van augmentar considerablement.

Aquest pla que ens van presentar des del departament, requeria la seva aprovació en un acord de Govern, cosa que ha succeït avui, així que la seva implementació serà de manera immediata en els pròxims mesos i suposaràun increment net de personal d’uns 111 funcionaris entre comandaments, personal de rehabilitació personal d’interior.

Tot i ser un pla que afectarà en gran manera els DERT de gran capacitat, no ho serà de manera exclusiva, sinó que també incidirà a mòduls ordinaris on de la mateixa manera es produeixen suïcidis, especialment en els que es troben els interns RECVI.

És important remarcar que aquesta mesura avui aprovada, fruit de la pressió a la qual estem sotmetent a l’administració davant l’augment d’agressions i les conductes violentes als centres penitenciaris, és del tot independent de l’acord que UGTPRESONS vam signar el passat mes de març, on es preveu l’augment i redimensionament de plantilla amb un mínim de 350 efectius nets, un número que podrà augmentar significativament una vegada es finalitzi l’auditoria interna del departament.

En aquest sentit, han convocat als signants de l’acord, a una reunió el pròxim dia 27 d’octubre on, entre altres compromisos adquirits, ens informaran previsiblement del resultat d’aquesta l’auditoria, del redimensionament i de les actuacions que cal emprendre d’ara endavant.

UGTPRESONS hem valorat molt positivament aquesta primera mesura d’increment net de plantilla, mai vist al nostre àmbit, però no hem volgut deixar passar l’oportunitat de recordar-los que si pretenen fer front també als problemes de salut mental, això hauria de passar per l’obertura dels mòduls psiquiàtrics, els quals encara resten tancats en alguns centres penitenciaris, i el de joves, amb el corresponent augment de dotació de personal d’aquests.

Des de la secretaria estan d’acord i ens van comunicar que de cara l’any vinent tenen previsió d’aplicar altres mesures entre les quals volen incloure aquestes instal·lacions psiquiàtriques i els mòduls de vulnerables, de les que ens informaran puntualment quan sigui el moment.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 17 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca