La importància de comptar els coberts al C.P. Joves

En tant la Direcció posa el seu màxim interès en què els coberts de plàstics no es perdin, els llençols dels llits estiguin ben estirats i en les zones comunes no hi hagi cap paper a terra, fent signar amb el seu NIP als funcionaris la “cura” de zones delimitades del mòdul on presten servei; les baralles entre interns i les amenaces a funcionaris/es augmenten exponencialment, en número i violència.

De veritat que l’única solució a aquesta onada de violència que estem patint diàriament al nostre Centre Penitenciari és un Comunicat de Direcció d’assignació de serveis?

Doncs no és que ens sembli només grotesc, si no contraproduent i una manera de fiscalitzar la feina dels professionals que prestem servei als mòduls, i del tot innecessària.

Les directrius que la Direcció del Centre ens està marcant des de fa molt de temps ens ha portat a una situació de violència insostenible, especialment als mòduls 3 i 4; que lluny d’anar reduint-se amb les mesures adoptades des dels llocs de comandament, va creixent i que aquest cap de setmana es va culminar en un codi 4, precedit divendres de greus amenaces per part de diferents interns a un professional del Centre i seguit d’un codi 2 aquest mateix matí.

Per la nostra experiència, podríem dir que això no s’arregla amb una neteja extraordinària de cap mòdul.

Potser ajudaria l’aplicació de les sancions previstes al nostre RP en el seu màxim grau quan així ho requereixi l’incident, el trasllat d’interns, el reforç de la plantilla, l’aplicació de les GAP’s (2, 3 i 5) quan sigui clar que la GAP 1 ha fracassat, etc.

Una vegada més, felicitem a tots els companys i companyes que han resolt els greus incidents que han tingut lloc al nostre Centre aquests dies, amb valentia, coratge i professionalitat.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP.Joves

La Roca del Vallès, 30 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca