Reunió amb la direcció

Aquest passat divendres UGTPRESONS i la resta de seccions sindicals s’ha reunit amb la Direcció del centre per a tractar diversos punts pendents.

Ha començat el Gerent amb un breu repàs dels últims moviments de personal, tant de personal que se’n va com dels 8 reforços de nova incorporació per a poder realitzar la formació durant aquest mes, en horari laboral. Aquests 8 reforços, lamentablement estaran contractats únicament fins a mitjan novembre.

UGTPRESONS hem aprofitat per a exigir que la formació s’estengui a totes les guàrdies i als caps de setmana. La Direcció ens han assenyalat que de moment amb els recursos que es disposen serà únicament per a un nombre determinat de companys.  És possible que més endavant es pugui estendre a la resta de companys.

També fa temps que exigim la formació per a la correcta utilització de les armilles ignífugues de les que disposem, després que UGTPRESONS i gràcies a la participació de tots els companys que van col·laborar en la recollida de signatures aconseguíssim que se’ns dotés del millor equipament per a fer front als incendis, aquestes estan sense utilitzar des de fa més d’un any. La direcció ens ha confirmat que per aquestes GAP s’ha inclòs aquesta formació.

UGTPRESONS hem volgut traslladar la problemàtica que tenen alguns interins de reforç o substitució per a poder ser integrats en les guàrdies. Des de Secretaria es van comprometre a la darrera reunió de la Comissió de Seguiment a donar instruccions als centres per a unificar criteris. Hem volgut insistir en la necessitat que aquests siguin integrats per a així facilitar la gestió i organització de les vacances dels companys.

Entenem que quan els contractes són de tot just uns dies és logísticament difícil des de RRHH poder integrar-los en les guàrdies, però ara que, a proposta d’UGTPRESONS a la Comissió de Seguiment, se’ls ha renovat el contracte fins a començaments d’any, es té més marge per a poder estar en la resta de guàrdies i així facilitar no sols el gaudiment de les vacances sinó descongestionar de treball a les oficines de personal. Direcció ha contestat que encara no els ha arribat cap instrucció des de Barcelona i, per tant seguiran en la mateixa línia, fent complir la “normativa”.

UGTPRESONS ho traslladarem a la secretaria perquè comuniquin el que es va acordar a l’oficina de RRHH i integrin aquests interins en guàrdies com es fa ja a la majoria dels centres. Insistim que no entenem aquesta postura, haver de gestionar les vacances dels reforços i substitucions que no estan integrats en guàrdies, és un treball realment complex. UGTPRESONS deixem clar i valorem el treball de l’oficina de RRHHH per l’enorme volum de feina que aquesta situació implica, i que es minimitzaria si s’integressin aquests companys en les guàrdies. Esperem que ben aviat la Secretaria doni instruccions clares per a facilitar la gestió de les vacances de la resta dels interins al nostre centre.

UGTPRESONS volem que traslladin a la Secretaria la nostra demanda que allargui més si és possible la durada dels contractes o que els inclogui en la mesura que sigui possible en vacants per la gran precarietat que sofrim en el nostre centre. Tenim 108 interins i la majoria amb contracte d’uns pocs mesos, amb una enorme inseguretat laboral, i l’esmentada dificultant en l’organització de guàrdies, sent realment complicat generar una certa continuïtat en els mòduls i departaments amb tot el que això comporta quant a seguretat, etc.

Un altre dels punts a tractar va ser l’actual separació interior dels interns, barrejant permisos en mòduls de toxicomanies, penats amb preventius, adults amb joves, etc. UGTPRESONS fa temps que denunciem aquest projecte, realment perillós i sense cap resultat positiu, sinó tot el contrari, ens ha donat greus problemes des que es va implantar, com ara l’augment en l’entrada de droga en el centre, augment en la conflictivitat i inseguretat en els mòduls, augment d’agressions a funcionaris, etc.

Des de Direcció són conscients de la problemàtica d’aquesta separació interior, i s’han compromès en els pròxims mesos a prendre les mesures necessàries, i si és necessari tornar al model de separació anterior. UGTPRESONS hem insistit en la necessitat de no posposar-ho i donar-li la prioritat més gran possible.

UGTPRESONS també hem exigit la necessitat de reforçar de personal el departament d’Infermeria als matins, i no sols els dies de visita programada al metge. Direcció ens han assenyalat que ja han pres mesures i en els últims dies ja han reforçat el servei de matí.

També s’ha tractat en la reunió la problemàtica de la climatització durant aquest estiu, i que UGTPRESONS ha vingut denunciant des de fa mesos. Cal reconèixer la ràpida resposta per part de la Direcció per intentar posar solucions (“pingüins“), mentre l’empresa de manteniment feia l’estudi pertinent per a posar una solució definitiva. Ens informen que aquests dies tenen una reunió amb l’empresa, ja que han finalitzat les proves i mesuraments, i ens tornaran a convocar per a tenir-nos informats. Esperem que se solucioni el problema d’arrel i que no tornem a repetir l’ “infern” que els companys han hagut de passar aquest estiu per les altes temperatures i l’escassa o nul·la climatització.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 09 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca