Servei de cafeteria

Com tots sabem el servei de cafeteria en el centre és gestionat pel CIRE i les persones que allà treballen són interns.

A les ments pensants de l’organització, ja sigui del centre penitenciari Puig de les Basses o de la Secretària, els hi sembla bona idea i no veuen cap inconvenient en això.

Doncs des d’UGTPRESONS CPPB volem enumerar-ne uns quants:

  1. La cuina de cafeteria no disposa de videovigilància i els interns tenen a la seva disposició estris de cuina, ganivets, tisores…
  2. Aquest departament no compta amb un control permanent per un professional de vigilància.
  3. El moll<A[moll|molla]> de la cuina de cafeteria comunica directament amb el pàrquing on tots tenim els nostres vehicles i els interns que surtin a tirar les escombraries poden accedir a les nostres matrícules i model de cotxe.
  4. El bany que han d’utilitzar els interns és el mateix que utilitzen els professionals de qualsevol àmbit i alguns visitants, bany que no té videovigilància i és un punt cec de seguretat.
  5. Els mateixos interns que ens donen menjar, són els mateixos que posteriorment han de ser sancionats o premiats pels professionals de tractament o de vigilància del centre. Passem d’una relació d’especial subjecció per a una reeducació o reinserció, a una relació de client-cambrer distorsionant o viciant ambdós conceptes.
  6. Recentment, segons informes, hi ha interns que han utilitzat la destinació<A[destinació|destí]> per introduir en el centre objectes/substàncies prohibides.

Des d’UGTPRESONS CPPB sol·licitem que en la pròxima adjudicació del servei de cafeteria, aquesta pugui ser gestionat per una empresa externa i així posar fi a aquestes irregularitats.

Fins que això no sigui possible, atès que la secretària està obligada a donar el servei de cafeteria i menjars i per aquest motiu tenim el menú subvencionat, des d’UGTPRESONS SOL·LICITEM QUE ES RECUPERIN ELS XECS RESTAURANT, que es van perdre amb la crisi del 2008, perquè cada treballador disconforme amb la gestió de la cafeteria per part del CIRE pugui ser compensat i triar on menjar.

D’altra banda, hem reclamat de nou que les màquines vending tingui la possibilitat de ser carregades amb targeta, recordem que va ser una petició que es va fer des d’UGPRESONS i Catac. En aquest sentit,  l’empresa concessionària SERVECAVE estan mirant la millor fórmula perquè sigui així. Esperem que no es demorin un any més.

Farem tot el que calgui per aconseguir-ho.

Salut companys/nyes

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP. Puig de les Basses

Figueres, 24 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca