UGTPRESONS ens reunim amb l’exconsellera de justícia Lourdes Ciuró  i amb membres del partit de Junts Per Catalunya

Situar la nostra Jubilació Anticipada com element significatiu en les negociacions que ara s’inicien per a la investidura de Pedro Sanchez com a nou president del govern estatal és l’objectiu prioritari d’UGTPRESONS.

L’aritmètica parlamentària resultant de les votacions del passat 23 de juliol fa que els partits catalans que han obtingut representació al Congreso de los Diputados siguin clau per a les aspiracions del líder del PSOE i per això UGTPRESONS considerem totalment imprescindible reunir-nos amb ells per demanar que recolzin la nostra iniciativa i la incloguin dins dels punts imprescindibles per donar suport a la investidura.

Per aquest motiu UGTPRESONS vam contactar amb l’ex-Consellera de Justícia Lourdes Ciuró, signant i part fonamental de l’Acord que preveu la nostra Jubilació Anticipada, que va organitzar una reunió a la que ha assistit ella mateixa acompanyada del Diputat per Junts al Congreso de los Diputados Josep Mª Cervera Pinart i amb el membre del partit, i alhora coordinador de les càmeres parlamentàries, Jordi Ficapal i Mestres.

A la reunió UGTPRESONS hem demanat als membres del Junts que defensin l’històric Acord de Jubilació Anticipada dels professionals penitenciaris que vam signar amb ells mateixos i que estigui dins de les seves prioritats en les negociacions que ara s’estan duent a terme.

Ha estat la pròpia ex-Consellera Ciuró la que ha fet una àmplia exposició als seus companys de partit de la nostra realitat penitenciària, les grans dificultats a les que ens enfrontem diàriament i la necessitat urgent de que s’aprovi una modificació del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social que possibiliti l’avançament de l’edat de jubilació dels professionals penitenciaris.

El diputat al Congreso de los Diputados, Josep Mª Cervera Pinart, s’ha mostrat totalment d’acord a defensar el nostre Acord i, tot i no poder comprometre’s a que aparegui entre els punts bàsics per a la investidura de Pedro Sanchez, sí s’ha compromès a que el grup de Junts al Congreso inclogui una disposició addicional al text de la llei de Pressupostos Estatals per al 2024 en el mateix sentit que es va fer a la Llei de Pressupostos de 2022 per al cos de Mossos d’Esquadra, cosa que els va permetre assolir la seva jubilació anticipada.

UGTPRESONS hem volgut remarcar que l’Acord de Jubilació prové d’un extens informe tècnic que incloïa absolutament tots els professionals penitenciaris i que, per tant, el text que es presenti a la Llei de Pressupostos ha de redactar-se en aquest sentit i ens hem ofert a col·laborar amb ells en el redactat final del mateix.

Per últim UGTPRESONS volem fer una crida a la resta de sindicats a que actuïn com a representants dels treballadors que suposadament són, que treballin en defensa dels drets de tots els professionals i no s’aprofitin constantment de la feina que fem els altres.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 2 d’octubre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca