La UGT recuperem les 70 hores d’AP, els 23 dies de vacances i el 100% de les retribucions el primer any de reducció

SENTÈNCIA HISTÒRICA DELS NOSTRES SERVEIS JURÍDICS

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una contundent sentència conseqüència de la demanda presentada pels serveis jurídics de la UGT i ens ha donat la raó ordenant la restitució del dret del personal laboral a gaudir de:

  • Les seves vacances en períodes fraccionats; en aquest cas tindrà dret a 23 dies laborables de vacances, cada any complet de servei o la part proporcional que correspongui quan el temps treballat sigui inferior a l’any.
  • Si per necessitats del servei cal que un treballador/a gaudeixi de les vacances fora del període habitual, la durada d’aquestes s’incrementarà fins a 40 dies naturals.
  • Premi de vacances per antiguitat: 5 dies laborals addicionals per 35 o més anys de serveis.
  • 70 hores anuals per Assumptes Propis.
  • Permís retribuït del 100% de reducció de jornada durant el primer any de vida d’un menor a càrrec.

D’aquesta manera el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a la UGT, en la seva sentència 34/2023 de 6 de Novembre de 2023, i malgrat no ser ferma i encara poder ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem, la UGT considerem que aquest recurs no prosperaria ja que la nostra argumentació és molt sòlida jurídicament, fruit d’un treball molt rigorós basat en textos jurídics del propi Tribunal Suprem.

Per tant la UGT demanarem a l’Administració el compliment immediat de la sentència i que desisteixi de presentar recurs.

Cal dir que aquesta sentència és d’aplicació exclusiva al personal laboral, també de centres penitenciaris, però és evident que pot obrir una via per recuperar els mateixos drets en el àmbit del personal funcionari i, per això, UGTPRESONS ja hem derivat la sentència als nostres serveis jurídics per al seu estudi i actuacions posteriors.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 20 de novembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca