Reunió amb la Direcció del CP Joves

Assisteixen per part de la Direcció del centre, el Director, el Gerent, la Sotsdirectora d´Interior i la Sotsdirectora de Tractament. Per la part social, UGTPRESONS, CCOO, Csif i la Intersindical.

COMUNICAT DE DIRECCIÓ D’ASSIGNACIÓ DE SERVEIS

UGTPRESONS manifesta, novament, el seu desacord amb el Comunicat de Direcció  32/2023, que obliga els funcionaris a signar, posant el seu NIP, a la “cura” de zones concretes de l‘àrea on presten servei.

Aquest comunicat, a banda de no aportar cap millora per a la seguretat i bon funcionament del nostre Centre Penitenciari, demostra una total desconfiança en la feina del personal d’interior, una fiscalització de les nostres tasques i la imposició de la política de la por, per part de la nostra Direcció.

En cap centre de Catalunya es porta a terme aquesta fiscalització amb comunicats d‘aquesta mena, que lluny de voler-nos protegir, el que fan és exposar-nos davant de possibles denúncies.

Fent cas omís a les argumentacions exposades per part d´UGTPRESONS, la Direcció aposta de nou per la neteja en detriment de la seguretat i decreta la continuïtat de la vigència del comunicat.

Això sí, ens diu que si hi ha un codi, el paper de la signatura d’assignació de serveis es pot entregar més tard.

AVALUCACIÓ DEL NOU PLA FUNCIONAL

Al juny d´aquest any es va posar en marxa un nou pla funcional al nostre Centre.

Transcorreguts cinc mesos, encara que hi ha mòduls que encara no funcionen com caldria i que presenten un alt índex de conflictivitat, s‘ha aconseguit que en altres la seguretat augmenti, minvant els índex de conflictivitat i afavorint la convivència, tant entre interns, com amb els professionals del centre.

UGTPRESONS demana a la Direcció del Centre la presa de mesures urgents per reconduir l´alta conflictivitat que presenta el mòdul 3, i li proposa:

  • La petició de trasllat de tots els interns quan hagin complert els 21 anys i el seu comportament denoti la no adaptació a la normativa del Centre.
  • L’aplicació de les sancions previstes en el RP en el seu màxim grau quan així ho requereixi l’incident.
  • El reforç de la plantilla
  • Que l’aplicació de les GAP‘s 2, 3 i 5 vingui determinada per l‘incident i no pel Cap de Servei que  treballi aquell dia.

La Direcció ens informa que han convocat a dos Cusis del mòdul 3 i dos Caps de Servei per fer   una anàlisi de la situació que es viu en aquest mòdul i buscar solucions.

ESTADÍSTIQUES D‘INCIDENTS AL CP JOVES

Com a part de l‘avaluació del nou pla funcional, UGTPRESONS va demanar estadístiques en relació amb els incidents produïts al nostre Centre durant aquest any: nombre d‘incidents, gravetat     d‘aquests, agressions a funcionaris, etc.

Analitzades les diferents gràfiques, veiem que si bé el nombre d’incidents totals al nostre Centre va baixar en els dos mesos següents a la implementació del nou pla funcional, actualment ha pujat,  situant-nos pràcticament al mateix nivell que el mes anterior a aquesta implementació.

Ens va sorprendre i preocupar especialment la gràfica de la gravetat dels incidents.

Sorprèn, perquè encara que les estadístiques diguin que la gravetat ha disminuït, els treballadors estem vivint una sensació totalment contrària.

Ens va preocupar perquè pensem que aquesta disminució de la gravetat es deu a l‘anàlisi   dels fets que es fa des de la nostra Direcció. No entenem que, després de les brutals agressions que han patit companys nostres, a les estadístiques cap incident d‘agressió a un funcionari estigui qualificat de molt greu.

No entenem que una agressió a un funcionari es pugui sancionar amb cinc dies d‘aïllament en cel.la, ja que, segons el criteri marcat per la nostra Direcció, s‘ha de tenir en compte si la cadira que se li llença a un funcionari l’impacta o no.

MOBILIARI

Denunciem el mal estat en què es troben moltes de les cadires de diferents Departaments del Centre.

El Gerent respon que no tenia coneixement d’aquest fet, però que si els Caps d’Unitat o funcionaris dels Departaments on el mobiliari s’ha malmès fan un comunicat de desperfectes, posant-lo en el seu coneixement, es reposarà aquest mobiliari, ja que tenen estoc al Centre.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Joves

La Roca del Vallès, 8 de novembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca