Reunió d’UGTPRESONS amb els grups del PSC i ERC al Parlament

UGTPRESONS DEMANEM ACLARIMENTS DE L’ACORD D’INVESTIDURA PSOE-ERC

Quan el passat divendres es va fer públic l’acord entre el PSOE i ERC que podria facilitar la investidura de Pedro Sanchez, UGTPRESONS ja vam advertir que el text que feia referència a la jubilació dels professionals penitenciaris era imprecís perquè no concretava si la jubilació era “ordinària” o “anticipada”, alhora que citava dades previstes de jubilació fins el 2030 de 1.397 efectius, quantitat que només pot assolir-se si ens poguéssim jubilar anticipadament.

Per aquest motiu, UGTPRESONS ja estem agendant un seguit de reunions a Madrid amb diversos Grups del Congreso de los Diputados, però per tal d’aclarir els dubtes que genera el text de l’Acord PSOE-ERC, avui hem mantingut dues reunions urgents amb el Grup del PSC, representat pels diputats Ferran Pedret, Mario Garcia i Óscar Aparicio, i amb el Grup d’ERC, amb la diputada Anna Balsera.

Els diputats d’ambdues formacions han reconegut no tenir informació concreta de com es van desenvolupar exactament les reunions que van finalitzar amb l’acord d’investidura, si bé ens han manifestat que el text dels acords es mira amb “lupa” i res del què hi apareix és casual is’han compromès amb UGTPRESONS a contactar amb els seus homòlegs a Madrid per aprofundir en els detalls de la negociació i del sentit del text.

A més, UGTPRESONS hem aprofitat les trobades d’avui per reiterar  que cap professional penitenciari pot quedar exclòs de l’accés a la jubilació anticipada i hem demanat que es trobin les fórmules necessàries perquè cap treballador/a en quedi fora.

Salut!

Barcelona, 7 de novembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca