Aerosols d’acció adequada

EL SECRETARI DE MESURES PENALS VETA LA SEVA IMPLEMENTACIÓ

Lamentable.

Aquest és l’adjectiu més suau que mereix la decisió unilateral presa pel Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó quan ha anunciat ja de manera oficial i definitiva el “veto” absolut al seu ús mentre ell estigui al capdavant de la Secretaria.

Amb l’argument que els informes jurídics i sanitaris que els han elaborat son contundents alhora de desaconsellar l’ús d’aquest mitjà coercitiu legalment reconegut pel Reglament Penitenciari i la Llei Orgànica General Penitenciària, el Secretari e Mesures ha decidit no autoritzar el seu ús.

UGTPRESONS considerem aquesta decisió una errada històrica ja que la utilització d’aquests aerosols es circumscriviria exclusivament a situacions molt puntuals, d’alt risc i amb alta complexitat d’intervenció, de manera que els seus suposats efectes perjudicials, si es produïssin, serien uns “danys col·laterals” acceptables davant d’una potencial agressió a professionals penitenciaris.

UGTPRESONS demanarem còpia d’aquests informes jurídics i sanitaris per conèixer els arguments que fan servir i actuar en conseqüència, però el que tenim clar és que  no donem per perduda de manera definitiva la possibilitat de fer servir en el futur aquest element dissuasiu i reiterarem la nostra demanda al nou Secretari de Mesures un cop l’actual abandoni aquest lloc, fet que tard o d’hora succeirà.

UGTPRESONS també traslladarem als Grups Parlamentaris aquesta decisió unilateral del Secretari de Mesures Penals i, en concret, aquest mateix matí ho hem traslladat al grup del PSC, que mantindrà una reunió amb la Consellera de Justícia el proper 10 de gener en la que inclouran com a ordre del dia aquesta problemàtica.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 27 de desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca