Concurs de trasllats post-estabilització

ACORDAT EL FORMAT DE LES BASES DEL CONCURS

Ahir i avui, 4 i 5 de desembre, s’ha reunit el Grup de Treball d’Estabilització depenent de la Mesa General, en el que UGTPRESONS participem activament com a 1a Força Sindical a les Presons Catalanes per defensar els interessos dels professionals penitenciaris.

L’objectiu de les reunions era el d’intentar arribar a un acord de l’estructura de bases dels concursos de trasllats que es convocaran un cop es resolguin els concursos oposició d’estabilització, cosa que finalment s’ha produït malgrat la dificultat que ha significat el fet que Funció Pública manifestés que aquesta estructura havia de ser general i idèntica per a tots els cossos de la Generalitat i l’advertiment que, en cas de no arribar a cap acord, publicarien les bases que fossin més beneficioses per als seus interessos.

L’estructura que regirà els concursos de trasllats de tots els cossos de la Generalitat de Catalunya i que us detallem més avall serà la següent:

Cal recordar que el desenvolupament del concurs de trasllats es durà a terme en 2 fases. La 1a integrada pels funcionaris de carrera que van adquirir aquesta condició abans del 23 de desembre de 2022 (data de la resolució del concurs de mèrits d’estabilització) i que tindrà preferència respecte a una 2a fase que estarà integrada pels funcionaris de carrera que van adquirir aquesta condició pels processos d’estabilització.

 • Treball Desenvolupat: Els 48 punts s’assolirien amb 28 anys, a raó de 0,143 punts per mes treballat al cos objecte de la convocatòria.

  En relació als concursos de trasllats dels cossos de rehabilitació, i per dificultar al màxim l’arribada de professionals d’altres departaments al nostre àmbit, UGTPRESONS hem exigit que el còmput mensual del temps desenvolupat dins de l’àmbit d’execució penal havia de ser superior al de fora de l’àmbit.

  Finalment Funció Pública ha acceptat la nostra demanda i s’incrementarà en 0,1 punt per mes treballat el treball desenvolupat a l’àmbit d’execució penal.

 • Formació: Aquest apartat inclou també l’ACTIC i els Idiomes, amb unes puntuacions màximes segons el nivell que s’acrediti de 3 i 2 punts respectivament.

  També comptabilitzarien les activitats formatives realitzades els darrers 10 anys a raó de 0,04 punts per hora en cas d’assistència i aprofitament, i 0,02 punts per hora en cas només d’assistència.

 • Antiguitat: La màxima puntuació s’assoliria amb 16 anys i 8 mesos de treball desenvolupat a qualsevol cos i administració pública, a raó de 0,04 punts per mes treballat.
 • Grau Personal: Aquest era un altre punt bàsic per a UGTPRESONS ja que es tracta de l’únic apartat que podia pal·liar la problemàtica que es generarà per coincidir a la 1a fase del concurs els funcionaris de carrera del cos de tècnics especialistes que van adquirir aquesta condició abans de la JU030i els funcionaris de la pròpia JU030.

  Recordem que la JU030 es va resoldre sense haver donat l’oportunitat prèvia als funcionaris de carrera que ja ho eren abans d’aquesta oposició a moure’s mitjançant un concurs de trasllats.

  Per tant amb aquests 9 punts, i tenint en compte que només els obtindran els funcionaris anteriors a la JU030, UGTPRESONS hem aconseguit que cap funcionari de la JU030 pugui superar només amb la puntuació en Treball Desenvolupat la que poden obtenir els funcionaris anteriors a aquesta oposició sumant les puntuacions del Grau Personal i Treball Desenvolupat.

 • Català: El nivell C2 puntuaria 7 punts i 5 punts el C1. Els títols de coneixements específics (llenguatge administratiu, jurídic, etc…) puntuarien a raó de 0,75 punts.
 • Mateix Departament: Aquests 5 punts se sumarien directament a tots els participants en els nostres concursos de trasllats que treballin a l’àmbit d’execució penal, per tant aquells que vulguin venir d’altre Departament (això només és possible als cossos de rehabilitació) no els obtindrien.

Cal remarcar que la presència única d’UGTPRESONS en aquest Grup de Treball, defensant als professionals penitenciaris, ha estat decisiva per “blindar” del nostre àmbit d’execució penal de potencials participants d’altres departaments.

Per últim recordar que les previsions de convocatòries dels concursos de trasllats serien durant el 1r trimestre de 2024 per al cos de Tècnics Especialistes i el 2n trimestre per als cossos de rehabilitació.

UGTPRESONS ja hem manifestat al Departament de Justícia el nostre rebuig al calendari i demanarem que tots els concursos, sense excepció, es convoquin dins del 1r trimestre de 2024.

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca