Increment net de plantilla de 518 efectius

FUNCIÓ PÚBLICA ORDENA AL DEPARTAMENT DE JUSTICIA INICIAR LES NEGOCIACIONS PER A UN NOU ACORD PENITENCIARI

Aquest matí s’ha celebrat una reunió d’UGTPRESONS com a 1a Força Sindical a les presons catalanes i els altres sindicats signants de l’Acord d’Increment de Plantilla i Mesures de Seguretat que es va pactar el passat 22 de març (ccoo, intersindical i acaip) amb els màxims responsables de Funció Pública, del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures.

L’objecte de la reunió era la presentació per part de Funció Pública del resultat de l’auditoria que ha estat elaborant al llarg d’aquests darrers 9 mesos i que havia de determinar l’increment de plantilla que requereix el nostre àmbit penitenciari per poder garantir una correcta prestació del servei.

Cal recordar que l’elaboració de l’auditoria, i les conclusions que conté tant en matèria de personal com d’ordenament reglamentari, s’ha portat a terme, no per voluntat pròpia de l’administració, sinó perquè l’acord assolit recollia, pel que fa a l’àmbit de personal, un increment net de plantilla no inferior a 350 efectius.

Doncs bé, i tal i com UGTPRESONS hem mantingut des del moment de la signatura de l’acord, l’estudi presentat avui per Funció Pública proposa un escenari de dimensionament extra superior al 350 pactats, i determina que a l’àmbit de règim interior les incorporacions seran de 407 efectius, amb un impacte econòmic de 23 milions d’euros anuals.

Aquests 407 llocs de treball extra es cobriran inicialment amb personal interí, que s’incorporaran al sistema tant bon punt Departament de Justícia elabori un acord de govern que serà aprovat pel Govern de la Generalitat.

UGTPRESONS hem reclamat que s’actuï amb diligència per poder disposar dels efectius el més aviat possible, cosa amb la que s’han compromès els responsables penitenciaris.

UGTPRESONS a més hem remarcat que, tot i que la falta d’efectius a l’àrea de règim interior afecta directament a la seguretat dels centres i es un factor important en l’augment de les agressions, també les àrees de rehabilitació i oficines requereixen un increment net de plantilla, i hem demanat que l’acord de govern que elabori el Departament de Justícia contempli també noves places de rehabilitació i oficines.

Cal remarcar que a aquests 407 efectius extres es sumaran els 111 més que s’incorporaran a les properes setmanes, de manera que s’aconsegueix incrementar la plantilla en 518 efectius extres.

Es demostra doncs que l’acord que UGTPRESONS vam qualificar d’històric, i que alguns no han parat de menysprear, ja comença a fer-se realitat, i s’inicia per la part més important, un increment net de plantilla que per una banda permetrà reforçar la seguretat dels centres a la vegada que també la dels professionals que hi treballem, i per l’altra possibilitarà que els nostres interins i interines puguin continuar tenint noves oportunitats de consolidar un lloc de treball.  

Ara seria el moment que tots aquells que han criticat la signatura de l’acord (siguin sindicats o associacions) i que van optar per estendre el missatge de que tot era paper mullat, surtin públicament a posar en valor un acord històric que possibilitarà que la plantilla penitenciària s’incrementi en gairebé un 15% sense que aquest increment estigui lligat a cap obertura de centre penitenciari nou.

NEGOCIACIÓ D’UN NOU ACORD PENITENCIARI

La presentació de l’auditoria de Funció Pública no s’ha centrat exclusivament en les necessitats de personal, i entre les conclusions més destacades que també recull estan les següents:

  • Negociar amb els representants sindicals i signar en el termini de 6 mesos un II Acord de Condicions Laborals que actualitzi les condicions laborals del col·lectiu, recollides encara en un acord de l’any 2006.
  • Creació d’un cos específic d’execució penal de caràcter jeràrquic.

Aquestes conclusions son demandes reiterades fetes per UGTPRESONS que l’administració penitenciària no ha atès, ja sigui per motius organitzatius o directament per deixadesa. Ara, però, i sota el mandat de Funció Pública, es veuen obligats a seure a una mesa de negociació i ja el proper dia 25 de gener seurem a negociar un nou acord de condicions laborals i retributives.

UGTPRESONS, com a 1a força sindical a les presons catalanes, hem estat claríssims a la reunió i hem traslladat als màxims responsables del Departament de Justícia, de la Secretaria de Mesures i de Funció Pública, que les nostres propostes en matèria laboral i de promoció professional seran molt exigents, i que en matèria retributiva volem aconseguir com a mínim el que altres cossos de la Generalitat han pactat al llarg d’aquests darrers anys.

ARA LI TOCA AL GOVERN RASCAR-SE LA BUTXACA PER NOSALTRES

UGTPRESONS

Barcelona, 19 de desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca