Reunió Mesa Sectorial

Provisions provisionals concursos

UGTPRESONS hem assistit avui a la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del personal de l’administració i tècnic  de la Generalitat de Catalunya on, entre altres qüestions, s’ha parlat de la selecció de personal via Atri i en concret de les substitucions i vacants en els llocs de comandaments.

Hem traslladat, el fet que s’aprofiti el llistat amb el personal que es presenta als diferents concursos de comandaments i que aproven sense obtenir plaça per cobrir les vacants i substitucions que es van generant. Aquesta és una reclamació que UGTPRESONS fa temps que demana a l’administració, tant per escrit com a les reunions, com en la darrera del grup de treball penitenciari on hi era la Subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals.

L’administració ja va admetre aleshores que aquest sistema en el nostre àmbit és molt més eficient i àgil que no pas el d’Atri, però es tanca en banda en fer-la servir de manera indefinida, i indiquen que aquesta només restarà activa per tan sols un any des de la resolució dels concursos, com ja va fer amb la resolució del darrer concurs de comandaments de Caps de serveis i Crimo. 

UGTPRESONS no compartim aquest enfocament absurd d’acotar el seu ús a tan sols un any, el que no faria més que dificultar la nostra feina als centres de treball, si s’endarrereix la cobertura de vacants un cop finalitzat l’any que plantejaven, encara que quedi gent disponible al llistat. I també perjudicaria la mateixa administració, que amb el sistema Atri es veu desbordada i alentida, alhora que es veu enterbolida per una manca de transparència que s’evita amb l’aplicació de les provisions provisionals.

UGTPRESONS no ho entenem, més quan ens han comunicat en diverses ocasions que la pretensió de l’administració és la de convocar concursos periòdicament, cada dos anys, amb la qual cosa el termini per fer servir els llistats d’aprovats és més que assumible. Per tant, hem tornat a traslladar la nostra pretensió que s’utilitzi la llista del personal que es presenta als diferents concursos de comandaments i que aproven sense obtenir plaça per cobrir les vacants i substitucions que es van generant fins que s’esgoti o fins que es convoqui un altre procés.

S’ha reclamat també la inoperància de la secretaria per gestionar de manera àgil la resolució d’un concurs que porta ja quinze mesos des que va sortir publicat, i el dia d’avui continuem esperant. L’administració contesta dient que la publicació del llistat definitiu serà per fi durant aquest mes de desembre. Esperem que així sigui.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 11 de desembre de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca