Reunió amb la direcció

Assisteixen el director, la secretària tècnica jurídica, la Gerent, la cap de l’oficina de recursos humans i el cap de l‘oficina de suport a l’equip directiu; per la part sindical, UGTPRESONS, Ccoo i Csif.

Pel que fa a les obres del centre, sembla que van a bon ritme i que el següent mòdul a reformar pròximament serà el MR3, probablement després de les festes de Reis. Es farà el canvi dels interns del Mr4 actual al Mr1 i del Mr3 al Mr4. La previsió és que cap a finals d’abril les obres finalitzin i  el Msob pugui ser traslladat finalment a l’actual mòdul 4, cap al mes de maig de 2024.

Ens confirma la direcció que ja hi ha un pla de desballestament del Mòdul Semi Obert. Una de les possibilitats a fer en un futur en els terrenys que deixi lliure l’actual Msob seria una escola de formació d’agents penitenciaris, projecte molt embrionari encara, però que seria interessant.

Per altra banda, també se’ns informa que durant el 2024 es podria fer, per fi, les obres al departament d’infermeria. I cap al 2025 la cuina nova.

UGTPRESONS demana una solució definitiva a l’estat lamentable dels vestidors, que és quasi un tema de jutjat de guàrdia. En aquest sentit, la direcció n’és conscient de la greu problemàtica que hi ha i la necessitat urgent de fer obres d’emergència que, bàsicament seria fer tot l’espai nou de dalt a baix. En aquest sentit, demanaran formalment un projecte de reforma global.

També hem preguntat per la carretera, ja que en anterior reunió se’ns va comentar que es farien gestions. Finalment, les gestions s’han fet i s’ha enviat un informe conjunt amb Mossos a l’administració competent per tal que facin les obres pertinents.

També, pel que fa a les plagues, la gerent ens informa que s’ha ampliat el contracte amb l’empresa encarregada.

UGTPRESONS hem tornat a reiterar els problemes de les teulades, especialment al MR8 que provoca problemes de salubritat als companys de tractament d’aquell mòdul. Una possible solució seria instal·lar mosquiteres a les finestres dels despatxos de tractament del mòdul 8.

Pel que fa a l’àrea de recursos humans, ens confirmen que hi ha hagut una lleugera disminució de les baixes en el darrer trimestre, amb la qual cosa tenim ara un total de 72 baixes, de les que 60 corresponen a interior (amb 26 substituts), 5 baixes a oficines (2 substituïdes), 4 a tractament (2 substituïdes) 2 laborals (1 substituïda).

Estem al voltant del 50% de cobertura de les baixes. La direcció comenta que curiosament el darrer trimestre de l’any disminueixen les baixes, però no suposa un increment de personal, ja que es gasten els dies de vacances i assumptes propis, a més de notar-se un increment notable del gaudiment d’hores d’indisposició sobrevinguda, amb declaració responsable, especialment els caps de setmana i festius. Ens comenten que el darrer cap de setmana vam tenir 11 persones que no es van presentar per aquest motiu, cosa que, al·leguen que deixa molt coix el servei interior.

Pel que fa a les adaptacions en tenim 34. I en segona activitat un total de 6 persones.

UGTPRESONS hem traslladat la queixa d’intentar dispersar el personal de protocol a més unitats, ja que es concentren en els tres mòduls centrals, i és on paradoxalment els incidents són més elevats. Això comporta que davant l’activació de qualsevol codi, els mateixos mòduls centrals es queden sense personal per afrontar les diferents tasques de vigilància i gestió dels mateixos mòduls, i qualsevol possible incident simultani. El Sotsdirector d’interior revisarà aquest punt, tot i que és una mica complex. 

D’altra banda, també  hem demanat que, en la mesura que sigui possible, la plantilla de servei interior que dobla torn, presti ambdós serveis a la mateixa unitat o mòdul per facilitar l’organització de tasques del mòdul, relleus, dinars, etc. Cas excepcional és el personal assignat a accessos i que dobla torn, i que si ha de prestar servei en unitats diferents.

També hem posat èmfasi que l’oficina de RRHH reforci els mòduls centrals, que són els que pateixen més situacions d’alteració regimental, i especialment l’endemà de l’activació d’un codi complicat o diversos codis al mateix mòdul. Inclús es proposa que l’oficina de RRHH pogués disposar d’un ràdio transmissor per estar informats. Però la Direcció argumenta que quan hi ha incidents importants a una unitat, d’immediat ho traslladen tant a l’oficina de personal com als caps de servei per tal que els dies següents es reforci el servei.

A l’apartat altres ens informen que ja s’han arreglat els polsadors del MR3, que darrerament fallaven. D’altra banda, es comprometen a revisar l’horari de la cafeteria i estudiar la possibilitat d’ampliar l’horari de la tarda (fins a les 18.00).

Finalment, hem traslladat la necessitat de revisar les mesures de seguretat dels vestidors i el seu accés, on els últims mesos s’han detectat alguns furts.  La Direcció pren nota i es compromet supervisar tot això.

Salut!

Secció Sindical d’UGT a Quatre Camins

La Roca del Vallès, 15.12.23

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca