Increment abusiu dels serveis d’alimentació als Centres Penitenciaris

CIRE, l’empresa pública que gestiona les cafeteries i els serveis de vending als centres penitenciaris de Catalunya ha apujat els preus dels àpats ni més ni menys que un 30%, de cop i sense previ avís. Tenint en compte que l’IPC a Catalunya es troba al voltant del 3%, UGTPRESONS considera que aquesta pujada és un robatori a les butxaques dels treballadors penitenciaris.

Recordem que no tenim opcions de fer els àpats a l’exterior dels centres penitenciaris, i tampoc tenim ni els espais ni els estris necessaris facilitats per les diferents direccions dels centres, de poder preparar-nos menjars en unes mínimes condicions.

Aquesta casuística deixa via lliure a l’abús del CIRE amb la connivència de la nostra Administració, per fer i desfer a la seva voluntat en horaris, preus, qualitat, i quantitats, que són inversament proporcionals a la pujada de preus que ara han executat.

Recordem que CIRE és una empresa pública que rep cada any subvencions públiques, per, entre altres coses, donar un servei als treballadors penitenciaris. Recordem també, que fa servir instal·lacions públiques i que utilitza interns que treballen a les cuines dels centres a canvi de salaris pèssims, que a banda de suposar un important estalvi, pot suposar un perill per la seguretat. Tot plegat fa que el negoci sigui més que rodó, i que el CIRE no deixi d’enriquir-se a costa dels treballadors penitenciaris i també dels contribuents.

UGTPRESONS sol·licitarem una reunió urgent amb els responsables de la nostra administració, encapçalada pel Secretari de Mesures Penals, en tractar-se d’afectacions a les condicions laborals dels treballadors com està recollit a l’Acord 2006-09, per tal de donar fi a aquestes pràctiques abusives per part de CIRE, i per negociar una millora global de la gestió de les cafeteries dels centres penitenciaris, per tal d’homogeneïtzar serveis, horaris  i preus.

Mentre aquesta situació no se solucioni,  no seria d’estranyar que els treballadors dels centres penitenciaris prenguin les mesures que considerin adequades davant aquest abusiu augment de preus.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 10 de gener de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca