La vergonya del CIRE

L’empresa pública que gestiona les cafeteries dels centres penitenciaris de Catalunya ha pujat, de cop, ni més ni menys que un 30% el preu dels àpats. Portem denunciant els sindicats des de fa anys la vergonyosa gestió d’aquesta empresa que rep cada any subvencions públiques, perquè entre altres coses, donar un servei als treballadors penitenciaris.

El rocambolesc és que a part de donar un servei pèssim, tant en la qualitat com en la varietat i franges horàries de les cafeteries, a més són els mateixos interns els que cuinen i serveixen als treballadors penitenciaris per un salari pèssim, estalviant més si és possible la despesa d’aquest servei i distorsionant la relació entre funcionari i intern, posant el perill la seguretat.

A tot això cal sumar-li que aquest menú rep una subvenció important que sumat al preu final que cobren als treballadors, a més de l’estalvi en salaris, el CIRE no fa més que enriquir-se a costa dels funcionaris i contribuents. En només uns mesos han abaratit les marques de les begudes i a sobre l’aigua ara és de l’aixeta en comptes d’estar embotellada.

No s’entén que tractant-se de la mateixa empresa que gestiona totes les cafeteries dels centres penitenciaris de Catalunya, aquesta dona un servei de diferent qualitat a cada centre.

Cal no oblidar que els treballadors penitenciaris no tenen cap opció a menjar a l’exterior, i és del tot impossible tenir alternativa, ja que la Direcció no ens facilita almenys una cuina per poder preparar el nostre menjar.

Per tant, exigim a la Secretaria de mesures penals que:

  • Les cafeteries tornin a ser gestionades per empreses externes i treballadors externs.
  • Que es tornin a rebaixar els preus tal com estaven, els quals ja ens semblaven excessius.
  • Que la direcció faciliti una cuina a l’àrea de descans perquè els treballadors puguin preparar lliurement el seu racionat, sense dependre de les cafeteries.
  • Que facilitin l’opció vegetariana als menús, així com pans integrals i màquina d’esprémer fruita.
  • Que es faciliti l’ús de la planxa durant els menús, ja que aquesta està restringida.
  • Que es faci una major supervisió durant el preparat dels aliments, i que la cuina que és tancada i la planxa també (mitjançant videovigilància).

CP Puig de les Basses 9 de Gener 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca