Reunió de negociació del nou acord penitenciari

1a PROPOSTA DE L’ADMINISTRACIÓ

Aquest matí hem mantingut la 1a reunió negociadora destinada a pactar un Nou Acord de Condicions Laborals per al personal penitenciari que reemplaci l’anacrònic acord actual que data de l’any 2006, i a la que hi han assistit els màxims responsables del Departament de Justícia, Economia i Funció Pública.

Com sabeu UGTPRESONS vam presentar la nostra proposta el passat 15 de gener mitjançant un document ambiciós i transversal centrat en la millora de les nostres condicions laborals però, sobretot, en el reconeixement econòmic del servei essencial que venim desenvolupant des de fa anys.

Doncs bé, el Departament de Justícia ens ha presentat avui una proposta inicial d’intencions que, sense desenvolupar ni detallar cap dels blocs que conté (Jornada i Horaris, Retribucions, Polítiques d’Ocupació, etc…), apunta en una direcció que no sembla que facilitarà les negociacions que avui hem endegat, tot i recollir diverses de les demandes que UGTPRESONS vam incloure a la nostra proposta.

UGTPRESONS, com a 1a Força Sindical a les presons catalanes, hem defensat la nostra proposta i hem deixat clar que després de gairebé dues dècades de vigència de l’actual acord, el nou havia de ser el de la recuperació de drets, tant laborals com econòmics, en la mateixa línia dels acords pactats per altres cossos de la Generalitat al llarg dels darrers anys.

Totes les parts hem acordat un cronograma de negociació que continuarà el proper 8 de febrer i que preveurà sessions ordinàries de negociació cada 15 dies, amb un horitzó final per al mes de juliol.

La propera setmana el Departament de Justícia ens facilitarà la concreció d’alguna de les mesures que proposa i que seran debatudes a la reunió del 8 de febrer.

UGTPRESONS tenim clar que serà una negociació llarga i complicada, però també una oportunitat per situar els professionals penitenciaris allà on es mereixen i, per això, l’encarem amb la convicció d’avançar en la millora de les nostres condicions laborals.

No obstant si en trobéssim a l’altra banda una Administració intransigent i sense voluntat real de pactar l’escenari de conflicte estaria servit.

UGTPRESONS

Barcelona, 25 de gener de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca