Reunió d’UGTPRESONS amb els grups de Junts i PSC al Parlament

Ahir dimecres, UGTPRESONS vam mantenir dues reunions al Parlament de Catalunya, la primera amb el Grup de Junts, representat pels diputats Joaquim Jubert i Jeannine Abella; posteriorment, una segona amb el Grup del PSC, representat pels diputats Ferran Pedret i Óscar Aparicio.

A les dues reunions hem tractat els següents temes, tots ells cabdals pels professionals penitenciaris:

JUBILACIÓ ANTICIPADA

Respecte l’acord sobre la jubilació anticipada signat el desembre de 2021, hem recordat als diputats de Junts el compromís que va adquirir el seu partit amb UGTPRESONS el passat mes d’octubre d’incloure una esmena a la Llei de Pressupostos Estatals de 2024 d’aprovació de la nostra jubilació anticipada, cosa a la qual s’han tornat a comprometre.

Els hem recordat que en aquest sentit s’ha d’incloure a tots els companys de rehabilitació que dia rere dia també estan en contacte amb la part més hostil d’una presó. Cap professional penitenciari pot quedar exclòs de l’accés a la jubilació anticipada.

Pel que fa al Grup Parlamentari del PSC els hem tornat a reclamar que contactin amb el grup del PSOE al Congreso de los Diputados perquè no posin cap trava quan es presenti l’esmena que podria presentar el grup de Junts i li donin també suport.

AEROSOLS D’ACCIÓ ADEQUADA

Quant a l’aplicació dels aerosols d’acció adequada recollits al nostre reglament penitenciari, hem incidit en el fet de la negativa, ja explicitada pel secretari de mesures penals, Amand Calderó i Montfort. Una negativa basada en suposats informes jurídics i mèdics que, a hores d’ara, encara ningú no ha vist i que estem convençuts que difícilment podrien impedir la seva implementació.
Hem incidit en el fet que amb el seu ús, en situacions molt concretes i d’alt risc, representaria una eina que evitaria moltes de les nombroses agressions a funcionaris que es pateixen als nostres centres penitenciaris, i també ajudaria a assolir l’objectiu de contencions 0 que tant persegueix la secretaria. Els hem demanat suport perquè s’autoritzi la seva implementació, tal i com està signat a l’acord del 22 de març de 2023, per agilitzar la seva implementació.

Els hem explicat que aquest dispositiu ja està implementat amb èxit a altres països del nostre entorn europeu.

UGTPRESONS estem convençuts que aquesta negativa del secretari de mesures penals obeeix més a una postura política que tècnica, i hem demanat als dos grups que defensin la seva implementació. Entenem que aquesta és una de les prioritats en vers els professionals penitenciaris.

El grup de Junts es compromet a demanar la compareixença del secretari de mesures penals, Amand Calderó a la comissió de justícia per tal de demanar les explicacions oportunes respecte a la seva negativa a la implementació dels aerosols.

Per altra banda, el grup del PSC també demanarà la compareixença i presentarà una sèrie de preguntes escrites i concretes relacionades amb la no implementació dels aerosols. En concret requerirà els informes jurídics i sanitaris pels quals es basa el secretari de mesures en la seva negativa i així tenir informació al respecte.

NOVA PRESÓ A LLEIDA

Hem traslladat als dos grups parlamentaris la nostra sorpresa d’assabentar-nos pels mitjans de comunicació de les intencions que té el departament de justícia en vers la presó de Lleida.

Amb dos grups manifesten que ells tampoc tenien cap notícia oficial i que igualment se’n van assabentar per la premsa. Tant junts, com el PSC a la compareixença del secretari Amand Calderó reclamaran informació per tal de resoldre els dubtes que tot plegat els hi genera.

UGTPRESONS els hem demanat que reclamin informació oficial i concreta del lloc on tenen intenció de construir el nou centre penitenciari. Ja que igual que al tancament de la Model, l’interès màxim d’UGTPRESONS és, com no pot ser d’una altra manera, el benestar dels treballadors penitenciaris de Ponent; i no admetrem que aquests hagin de desplaçar-se a grans distàncies per desenvolupar la seva tasca en el nou centre penitenciari que es construeixi.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 25 de gener de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca