2a reunió de negociació del nou acord penitenciari

PROPOSTA OFENSIVA DE L’ADMINISTRACIÓ

Aquest matí hem mantingut la 2a reunió de negociació del Nou Acord de Condicions Laborals per al personal penitenciari, a la que de nou han assistit responsables del Departament de Justícia, Economia i Funció Pública.

A diferència de la 1a reunió que vam mantenir fa dues setmanes, avui l’administració sí que ens ha presentat una proposta detallada, però curiosament centrada exclusivament en el bloc de l’àrea de règim interior, deixant per properes reunions les propostes destinades a les altres dues àrees de treball.

En relació a la proposta cal dir que recull un seguit de mesures que, tot i poder-les esperar per que fa anys que pretenen abordar-les en profunditat, no deixen de ser ofensives per al nostre col·lectiu, ja que se centren en modificacions horàries per a determinats llocs de treball, unificació de llocs de treball en busca de la polivalència, supressió de permisos i modificació del percentatge de simultaneïtat d’absències.

Tot això edulcorat amb unes compensacions econòmiques del tot insuficients que en cap cas repararien el dany que provocarien als professionals, en aquest cas, de l’àmbit de règim interior.

UGTPRESONS, com a 1a Força Sindical a les Presons catalanes, hem manifestat la nostra oposició frontal a les mesures que es proposen i hem reafirmat que l’assoliment d’un acord només és possible des del reconeixement laboral i econòmic del servei essencial que desenvolupem des de fa anys.

A més, el format de la proposta presentada avui no és ni de bon tros l’idoni, ja que els avenços o els hipotètics acords parcials que es puguin produir al voltant d’aquest bloc per a nosaltres estarien totalment condicionats pel resultat de les negociacions dels altres blocs centrats en oficines, rehabilitació i Medi obert que també són cabdals per a UGTPRESONS.

UGTPRESONS considerem que si l’Administració té alguna intenció d’arribar a un acord ho ha de demostrar presentant propostes que puguin ser debatudes i coherents amb el moment actual i hem reclamat o un canvi radical en la línia de les propostes o, directament, una substitució dels representants que participen a la negociació.

El proper dia 22 tindrem una nova reunió, i l’Administració tindrà una oportunitat per demostrar que vol avançar en la negociació. Més val que l’aprofiti.

UGTPRESONS

Barcelona, 8 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca