3a reunió de negociació del nou acord penitenciari

L’ADMINISTRACIÓ MODULA SUBSTANCIALMENT LA SEVA PROPOSTA INICIAL

Aquest matí hem mantingut la 3a reunió de negociació del Nou Acord de Condicions Laborals per al personal penitenciari, a la que han assistit els Departaments de Justícia, d’Economia i de Funció Pública.

A la reunió els responsables del Departament de Justícia ens han presentat inicialment una nova proposta que continuava centrada exclusivament en l’àmbit de règim interior i que mantenia els mateixos objectius de modificar l’horari de determinats llocs de treball, d’unificar llocs de treball en busca de la polivalència, de suprimir permisos i de modificar el percentatge de simultaneïtat d’absències.

Les novetats principals de la nova proposta eren les següents:

  • Eliminava l’aplicació automàtica i generalitzada de totes les mesures i permetia que la seva aplicació depengués de la voluntarietat dels professionals, això sí només durant un ESPAI TEMPORAL D’1 ANY. O sigui que després d’aquest període sí o sí s’havien d’implementar les “seves” mesures.
  • Eliminava el límit màxim de canvis de serveis però sota unes premisses que pràcticament impedien que els professionals poguessin gaudir d’aquesta eina de conciliació familiar.
  • Preveia unes compensacions econòmiques lleugerament superiors a les oferides a la proposta inicial, però clarament insuficients.

UGTPRESONS, com a 1a Força Sindical a les Presons catalanes, hem considerat que la proposta estava molt allunyada de les nostres pretensions i l’hem tornat a rebutjar, reiterant que l’acord en aquest bloc de règim interior només seria possible si:

  • Totes les mesures que presenta l’Administració garanteixen tant la lliure elecció de les treballadores i treballadors en els horaris i llocs de treball com el seu caràcter permanent.
  • Les compensacions econòmiques associades a aquestes mesures s’incrementen significativament.
  • Els dies de compensació de festius i el coeficient de simultaneïtat d’absències no es toquen i els canvis de servei s’alliberen.
  • Les negociacions dels altres blocs centrats en Oficines, Rehabilitació i Medi Obert, però també en les mesures transversals a tots els professionals penitenciaris, les polítiques d’ocupació i les millores legislatives i socials van en la línia que UGTPRESONS recollim a la nostra proposta (accedeix a la proposta en aquest link https://acortar.link/weOImH ).

Vist el nostre posicionament clarament contrari a la proposta, l’Administració ha decidit fer una contraproposta més en la línia que UGTPRESONS exigíem i que a continuació us detallem per a la vostra valoració:

 PROPOSTA INICIAL2a PROPOSTA3a PROPOSTA
Unificació Dels llocs de GAMP i GAMVDesaparició immediata i general dels llocs de Gamp i transformació en GamvDesaparició dels llocs de Gamp i transformació en Gamv permeten una transitorietat d’1 anyManteniment permanent dels actuals llocs de Gamp amb voluntarietat dels titulars o transformació en Gamv
Unificació Dels llocs de CU i CAFDesaparició immediata i general dels llocs de CAF i transformació en CUDesaparició dels llocs de CAF i transformació en CU permeten una transitorietat d’1 anyManteniment permanent dels actuals llocs de CAF amb voluntarietat dels titulars o transformació en CU
Horari GAMV, CU i ATAMEliminació dels actuals horaris i implementació generalitzada del 2×4Eliminació dels actuals horaris i implementació generalitzada del 2×4 amb una transitorietat d’1 anyCoexistència entre els actuals horaris i el nou 2×4, amb un equilibri que garanteixi la prestació del servei
Horari GSI i ATSIHomogeneïtzació dels horaris en un únic 3×5Manteniment dels actuals horarisEs manté la 2a proposta
Horari Cap de ServeisSense modificarImplementació d’un horari 3×5 com els GSIPresentaran una nova proposta millorada
Festius d’Especial SignificacióCompensació econòmica per treballar de manera  efectiva determinats dies de l’anyEs manté la 1a propostaPresentaran una nova proposta millorada
Permís de Compensació de FestiusEliminació del permísEs manté la 1a propostaPresentaran una nova proposta millorada
Coeficient de Simultaneïtat d’AbsènciesS’incrementa a un 30% que inclou qualsevol tipus d’absènciaEs manté la 1a propostaEs manté la 1a proposta
Canvis de ServeiManteniment del límit de 24 canvis anualsAlliberació dels canvis amb restriccionsPresentaran una nova proposta millorada
Increments RetributiusDel 6% o el 7% del complement específic segons el lloc de treballDel 8% al 10% del complement específic segons el lloc de treballPresentaran una nova proposta millorada

UGTPRESONS hem insistit de nou que l’acord parcial en aquest bloc, si s’arriba a produir, estarà supeditat al que es negociï per als altres col·lectius i blocs i que el reconeixement econòmic ha de ser generalitzat, independentment dels increments extres que acompanyin a les mesures plantejades que sempre seran amb caràcter voluntari.

Esperem, doncs, a la nova proposta que ens presenti l’Administració i que debatrem a la nova sessió del Grup Penitenciaria que es durà a terme el proper 28 de febrer.

UGTPRESONS

Barcelona, 22 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca