La història es torna a repetir. Nova agressió a un funcionari

AGRESSIÓ AL CU D’INFERMERIA PER UN INTERN PSIQUIÀTRIC

No han passat ni dos mesos des de l’última agressió soferta per una funcionària al CP LLedoners que UGTPRESONS ha d’informar d’un nou acte de violència dirigit cap al CU d’Infermeria durant la tarda d’ahir dimarts.

Els fets van succeir durant el repartiment de la medicació a la primera planta d’Infermeria quan l’intern li va donar un fort cop de puny a la galta. La ràpida actuació dels funcionaris va permetre la reducció de l’intern i el seu trasllat al DERT, on degut el seu estat d’agitació i nerviosisme, se li va haver d’aplicar les subjeccions psiquiàtriques. A causa del cop rebut, el CU ha hagut de ser atès per la Mútua, aprofitem aquestes línies per desitjar-li una ràpida recuperació.

Tal com va ocórrer el passat 14 desembre amb l’intern que va agredir a la CU del MR05, l’historial de l’intern protagonista d’aquests fets relata moltes conductes violentes i agressives, per la qual cosa estava inclòs en el Protocol de Seguretat (S3). A més a més, en els darrers mesos i a causa de la seva inadaptació al règim ordinari, es va haver de canviar de departament diverses vegades, passant aquest pel DERT, Infermeria i UHPP.

Per tot el comentat, UGTPRESONS recorda a la nostra Direcció que al centre encara conviuen 10 interns RECVI (Risc Extrem de Conducta Violenta); per això, els volem preguntar quines solucions tenen previstes implementar per tal d’evitar que en un futur qualsevol dels funcionaris que conformem la plantilla pugui sofrir una agressió per part d’algun d’aquests interns potencialment perillosos.

Finalment, UGTPRESONS recorda a la consellera de Justícia que abordi d’una vegada per totes la problemàtica que suposa treballar amb el nou perfil d’interns amb trets psiquiàtrics que majoritàriament ingressen als centres penitenciaris catalans.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada, 14 de febrer 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca