Mort violenta al CP Brians 1 i agressió al CP Joves

UGTPRESONS DENUNCIEM EL DÈFICIT DE PERSONAL QUE PATEIX EL SISTEMA PENITENCIARI CATALÀ I LA MANCA DE MESURES DE SEGURETAT

La mort violenta que es va produir ahir a la Unitat Hospitalària Psiquiàtrica del centre penitenciari de Brians 1 i l’agressió patida per 3 funcionaris al centre de Joves és només una mostra més de les dificultats i riscos als quals s’enfronten diàriament els servidors públics que treballen als centres penitenciaris catalans.

UGTPRESONS venim advertint des de fa anys que el nou perfil d’interns que ingressen als centres penitenciaris catalans és majoritàriament amb trets psiquiàtrics, cosa que ha fet incrementar notòriament les agressions que pateixen els professionals penitenciaris.

UGTPRESONS lamentem el tràgic incident ocorregut ahir i la greu agressió patida pels professionals penitenciaris, però també volem denunciar de nou que les polítiques penitenciàries implementades per l’actual equip de la Consellera de Justícia i els responsables de la Secretaria de Mesures Penals, que neguen l’agressivitat i violència que es viu constantment als centres penitenciaris, ens estan portant a un escenari cada cop més ingovernable en el que els professionals penitenciaris són els que pateixen les conseqüències.

UGTPRESONS exigim la incorporació immediata dels professionals que des de fa mesos havien de reforçar l’actual plantilla i reclamem un compromís d’increment net de personal plurianual.

Així mateix, reclamem a la Consellera de Justícia que doti els professionals penitenciaris de totes les eines de seguretat necessàries per salvaguardar la seva integritat física, cosa que ara, per decisions unilaterals i injustificades, se’ns neguen, com la utilització dels aerosols d’acció adequada.

UGTPRESONS esperem que fets com els ocorreguts ahir no tornin a produir-se, però malauradament, si els actuals gestors continuen gestionant un servei públic essencial com el que desenvolupen els professionals penitenciaris com si d’una empresa privada es tracta, amb un interès estalviador que prima a la prestació del servei, situacions d’extrema gravetat com l’ocorreguda podrien reproduir-se, i només ells en seran responsables.

UGTPRESONS                                           

Barcelona, 12 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca