Publicat al DOGC l’històric increment net de personal acordat per UGTPRESONS

Aquest matí s’ha publicat al DOGC l’Acord de Govern pel qual s’autoritza l’ampliació de la plantilla pressupostària dels centres penitenciaris del Departament de Justícia, Drets i Memòria amb un increment del nombre d’efectius de 407 dotacions.

Aquest increment net de personal, mai vist a les presons catalanes (sense la necessitat d’obrir cap nou centre de treball) d’ençà que Catalunya va assumir les competències en matèria de presons, és fruit de l’acord signat per UGTPRESONS, com a 1a Força Sindical a les presons catalanes, juntament amb CCOO i la intersindical, el 22 de març de 2023. CATAC no el va signar i Csif se’n va desvincular incomprensiblement després.

Aquest acord signat, que contemplava un increment net de no menys de 350 efectius, finalment s’ha materialitzat en aquests 407 nous efectius, als que cal afegir els 111 del programa vinculat també a abordar les conductes violentes i els suïcidis (amb incorporació aquest mateix mes de març) i que suposarà, per tant, un total de 518 nous llocs de treball.

DIMENSIONAMENT CENTRES PENITENCIARISCAFCUGAMVGSITOTAL
 
CENTRES 1a CATEGORIA16546570205
CP Brians 1413263275
CP Brians 26184937
CP Quatre Camins412131241
CP Ponent211221752
 
CENTRES 2a CATEGORIA4508563202
CP Lledoners011201748
CP Puig de les Basses014141846
CP Mas d’Enric114171850
CP Joves2831243
CP Dones132814
PHPT00101
TOTAL20104150133407

INCREMENT PERSONAL PROGRAMA CONDUCTES SUÏCIDES I RECVI -111 PLACES-
 
COORDINADOR PROGRAMA SUÏCIDESCOORDINADOR PROGRAMA RECVIPSICÒLEGSEDUCADORSCAPS D’UNITATTÈCNICS D’ESPECIALITES
1141819832 GAMV
32 GAMP

Queda demostrat que UGTPRESONS signem acords que milloren les condicions de treball del nostre col·lectiu, i que l’acord que  vam qualificar d’històric, i que va ser criticat o directament titllat de fals per alguns,  ja és una realitat i malgrat la negligència d’uns i la manca de responsabilitat d’altres, ha de permetre reforçar la seguretat dels centres i la dels professionals que hi treballem, per fer front, amb altres mesures, a la tendència creixent de conflictivitat i incidentalitat que patim.

Aquest acord també ha de permetre, i possibilitarà, que els nostres interins i interines puguin continuar tenint noves oportunitats de consolidar un lloc de treball en el futur i que funcionaris puguin optar a les places de comandament que apareixen amb les noves dotacions.

En aquest sentit, UGTPRESONS exigirem que les 104 places de CU i les 20 de  CAF, s’ocupin amb el llistat dels companys que van aprovar sense obtenir plaça al darrer concurs de comandaments, tal com ja es va acordar per cobrir les vacants i substitucions que es van generant.    

UGTPRESONS continuarem exigint increments de plantilla els pròxims anys, amb nous concursos i processos selectius periòdics, una necessària promoció professional, i no permetrem que aquests augments de dotacions es perdin posteriorment amb la manca de cobertura de les baixes que es vagin produint arran de jubilacions o altres incidències.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 22 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca