Reunió amb la Direcció

Divendres passat, dia 2 de febrer, la Direcció del centre va convocar a les seccions sindicals del CPPB a una reunió per informar-nos principalment de la posada en marxa del de nou departament de vulnerables, entre d’altres temes importants per a tots.

Obertura del departament de vulnerables

Es pretén posar en funcionament abans de juny, UGTPRESONS ha manifestat el desacord per la precipitació i complexitat que suposa un departament tan específic.

Engegar aquest departament suposarà per el nostre centre un augment de 30 efectius (entre funcionaris d’interior, CU i tractament); tot això sense comptar l’equip sanitari.

El departament tindrà una capacitat màxima de 15/20 interns, i serà únicament d’àmbit provincial, ja que cada província tindrà el seu propi.

UGTPRESONS ha insistit en la importància no només de dotar del màxim personal possible (tant a l’interior, com a la mateixa cabina per la dificultat afegida), sinó de fer una formació específica. Des de Direcció ja ho estan treballant.

Per dotar de personal aquest departament, la Direcció demanarà voluntaris entre la plantilla, per tal d’evitar fer assignacions aleatòries.

UGTPRESONS veiem amb bons ulls aquest projecte, ja que descongestionarà el DERT i els patis d’interns que desestabilitzen la convivència; així i tot és important tenir clar quin serà el perfil d’interns, perquè no s’acabi convertint en un departament que es dediqui a “perdonar” sancions o esborrar primers graus al caprici dels interns.

Concurs horari

Des de RRHH ens han presentat el calendari del concurs horari per a aquest any.

21/02/2024 Publicació

22/02/2024 al 06/03/2024 Presentació de sol·licituds

18/03/2024 Publicació d’assignació provisional

18/03/2024 al 25/03/2024 Període d’al·legacions

27/03/2024 Publicació de resultats definitius

08/04/2024 Aplicació de nous horaris i serveis

Pel que fa a aquest concurs no hi ha hagut cap novetat, ja que s’aplica la mateixa prelació respecte a l’any anterior pel que fa a la JU030 i estabilització.

Pel que fa a l’elecció de l’horari de l’actual concurs de comandaments (JU31) els que s’hi incorporen serà per ordre de rànquing.

Prelació de vacances

La Direcció juntament amb RRHH ens ha posat damunt la taula una proposta d’ordre de prelació per a les vacances AP i CF.

UGTPRESONS veu aquesta proposta enrevessada i creiem que cada guàrdia té la seva pròpia gestió interna i que no cal canviar allò que funciona. En el cas que hi hagués alguna guàrdia amb problemes de gestió, no veuríem malament que fessin servir la proposta de RRHH, sempre que hi hagués un consens dins de la mateixa guàrdia.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses.

Figueres, 5 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca