Brutal agressió al MR-9

Malauradament, ahir dimarts durant el torn de matí vam tornar a patir una brutal agressió al MR9, que va acabar amb 4 aïllaments.

Els fets es van produir al despatx dels funcionaris quan un intern va entrar exigint ser atès immediatament. Tot i que va veure que en aquell mateix moment el funcionari estava ocupat, l’intern no va tenir espera i es va començar a alterar i a cridar. El funcionari present li va explicar que estava gestionant una altra tema i que un cop resolta, l’atendria. Tot seguit i sense mediar paraula, li va donar un fort cop de puny fent-lo caure a terra, moment que va aprofitar per continuar agredint al funcionari donant-li cops a la cara. Per sort, i gràcies a la intervenció del cap d’unitat que es trobava a prop van aconseguir portar terra a l’intern, mentre aquest no cessava en donar cops de punys i puntades als companys.

Es va haver d’activar un codi 2 i gràcies a la ràpida intervenció dels PS i amb l’ajuda d’un intern, van aconseguir reduir-lo per posteriorment ser traslladat al Departament de Sancionats. Durant el trajecte l’intern no va deposar la seva actitud, verbalitzant amenaces de mort a tots els presents. Es van sumar tres interns que aprofitant l’aldarull van instigar i increpar els funcionaris i l’intern que va ajudar.

A conseqüència de les agressions, un company va ser traslladat d’urgència a la mútua per poder rebre assistència mèdica. UGTPRESONS l’hi desitgem una bona i ràpida recuperació, i els felicitem per la seva bona feina i professionalitat que van demostrar fent front a la situació d’alt risc que es va patir.

Amb aquest comunicat UGTPRESONS tornem a denunciar l’imparable augment d’agressions que patim els professionals penitenciaris,iel risc que vivim diàriament, amb un perfil d’interns amb patologies mentals que va en augment i que moltes vegades haurien de residir en departaments de Salut Mental. També aprofitem per exigir que es mantingui sempre la dotació òptima en tots els serveis i mòduls i si hi ha companys en pràctiques, es reforci encara més i no es comptabilitzi com un funcionari més.

Finalment, UGTPRESONS tornem a denunciar la poca o nul·la efectivitat que tenen els nous Ràdio Transmissors (WALKIES) i que avui i diàriament, demostren la poca utilitat que tenen en cas d’emergència. Tot això repercuteix en la seguretat de tots els companys i de tot el centre penitenciari i no ens cansarem de denunciar la impotència que això està provocant posant en risc la vida de tothom.

Salutacions!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 06 de març de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca