Jubilació anticipada dels professionals penitenciaris

Dijous, 7 de març, UGTPRESONS vam mantenir una reunió amb els màxims representants del Departament de Justícia i la Secretaria de Mesures Penals, el secretari general de Justícia, Jordi Martinoy, el secretari de Mesures Penals Amand Calderó i el Director General d’Afers Penitenciaris, Josep Maria Montero.

L’objecte d’aquesta reunió era informar-nos de la trobada que van tenir el passat 22 de febrer, la Consellera de Justícia Gemma Ubasart, el secretari general Jordi Martinoy, i el secretari Amand Calderó, amb la Ministra de Inclusión, Seguridad Social i Migraciones, Elma Saiz.

Després de fer un repàs de tots els passos que s’ha anat seguint aquests darrers anys, ens van informar de la propera reunió del grup de treball format per quatre components provinents de l’administració de l’Estat, i quatre de l’administració de la Generalitat per mirar d’avançar i  apropar postures entre governs.

L’objectiu d’aquest grup de treball, que té previst mantenir la seva primera reunió durant el primer semestre d’aquest any, és trobar les fórmules adients per acordar definitivament la nostra històrica reivindicació de la jubilació anticipada del nostre col·lectiu.

Un dels principals esculls sembla ser el del finançament, i mentre la Generalitat vol mantenir el mateix model que amb els Mossos d’Esquadra, on l’Estat assumeix la part de les cotitzacions a la Seguretat Social que correspon a l’empresa, en aquest cas l’administració de la Generalitat, en el nostre cas l’Estat no sembla estar tan col.laborador.

UGTPRESONS hem manifestat que els problemes entre governs no poden “esquitxar” els professionals penitenciaris i que si l’escull és exclusivament de finançament doncs que l’assumeixi la Generalitat i punt.

Però si hi ha algun altre escull i no es pot solucionar per la via de la negociació, doncs la via de l’aprovació dels pressupostos estatals per al 2024 és l’única opció, i li hem demanat a la mà dreta de la Consellera de Justícia que pressioni al grup d’ERC al Congrés perquè incloguin una esmena a la Llei demanant la nostra jubilació i que sigui línia vermella per donar el suport del grup als pressupostos.

UGTPRESONS hem tornat a insistir que cap professional penitenciari pot quedar fora de la possibilitat de jubilar-se anticipadament.

Esperarem esdeveniments.

UGTPRESONS

Barcelona, 9 de març de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca