Reunió negociació del nou acord penitenciari

L’ADMINISTRACIÓ DINAMITA LA NEGOCIACIÓ AMB UNES PROPOSTES INACCEPTABLES, ARA TAMBÉ PER A REHABILITACIÓ I ADMINISTRACIÓ

A la reunió que hem mantingut aquest matí de negociació del Nou Acord de Condicions Laborals, els representants del Departament de Justícia han optat per dinamitar la negociació en no presentar cap nova proposta per a règim interior i, en canvi, presentar una primera proposta per a rehabilitació i oficines absolutament delirant.

Malgrat que fa dues setmanes vam acabar la reunió amb una proposta verbal de l’administració que semblava aproximar-se al que UGTPRESONS podíem començar a considerar, ja que incloïa el criteri de voluntarietat per possibilitar que cada treballador pogués escollir transformar o no el seu lloc de treball de Gamp o Caf en Gamv o CU, així com canviar també voluntàriament de l’horari actual dels Gamv o CU a un nou 2×4, avui no ens l’han donat per escrit cosa que fa intuir un canvi de posicionament.

El que sí ens han presentat és la 1a proposta per a les àrees de rehabilitació i oficines que UGTPRESONS ni tan sols hem entrat a valorar i que es resumeix en:

  • L’eliminació de la jornada acumulada.
  • La cobertura equilibrada de totes les tardes a les dues àrees.
  • El manteniment de la tarda curta per als tècnics de rehabilitació en horari ordinari.
  • La supressió de la figura de l’educador de cap de setmana.

Res del Teletreball, línia vermella d’UGTPRESONS per poder arribar a un acord, res de l’equiparació salarial entre els Treballadors Socials i els Educadors Socials o res del reconeixement econòmic i transversal per a tots els professionals de les dues àrees.

I tot això a canvi d’un ofensiu increment del complement específic d’entre un 2% i un 3% (o sigui entre 20€ o 30€ bruts mensuals més o menys), la recuperació en còmput setmanal de la part flexible de la jornada i que el personal d’oficines pugui optar voluntàriament per fer un horari alternatiu de 4 matins i dues tardes que coexistiria amb l’actual.

En resum, un autèntic despropòsit i una nova proposta insultant que només s’entén si el que volen és carregar-se la negociació.

UGTPRESONS, com a primera força sindical a les presons catalanes, hem deixat clar a la reunió que si el que volen els representants del Departament de Justícia a la negociació és prendre el pèl a tots els professionals penitenciaris no ho tolerarem.

Sembla mentida que aquesta colla de brètols no entengui que el temps de retallar i fer recaure en els servidors públics les culpes d’una nefasta gestió dels recursos públics s’havia acabat.

UGTPRESONS seguirem defensant les nostres propostes i exigirem que l’acord, si al final és viable, sigui el del reconeixement de l’excepcional tasca que hem fet, fem i farem tots els professionals penitenciaris.

UGTPRESONS creiem que l’actuació de l’Administració avui ens situa en un carrer sense sortida i que només pot redreçar-se de tres maneres:

  1. Amb un canvi radical en la línia de les propostes.
  2. Amb la substitució dels representants que participen a la negociació.
  3. O amb la mobilització per part dels professionals penitenciaris.

UGTPRESONS hem manifestat a la reunió que donarem un marge fins a la propera reunió per a que es materialitzin qualsevol de les 2 primeres opcions, i que en cas de no produir-se nosaltres activaríem la 3a.

Més val que recapacitin.

UGTPRESONS

Barcelona, 7 de març de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca