Baralla multitudinària al MR03

CODI 02 PROTAGONITZAT PER INTERNS AMB “PINXOS” 

No ha passat ni una setmana d’ençà que la secció d’UGTPRESONS a Lledoners us vam informar d’una greu agressió al Cap d’Unitat de Comunicacions coincidint amb el final del Ramadà, que novament s’han produït diverses baralles simultànies amb “pinxos” al MR03. 

Al voltant de les 9:10 h del matí d’aquest dissabte dia 14/04/2024, els funcionaris del MR03 van observar a la sortida del menjador com 2 interns d’origen sud-americà van atacar a un altre d’origen algerià amb un “pinxo” d’uns 12 cm de llarg fet amb un mànec i una barra metàl·lica, i, amb una forma similar a la d’un tornavís. Aquest intern algerià es va intentar defensar dels 2 agressors al qual intentaven clavar aquest “pinxo” barallant-se amb ells. 

Simultàniament, es va iniciar al pati diverses baralles molt violentes entre interns d’origen sud-americà i magrebins, per la qual cosa es va haver d’activar un CODI 02. 

Només la gran professionalitat i la ràpida actuació dels funcionaris que van intervenir en la resolució d’aquest greu incident no va acabar en un bany de sang, ja que a més a més del “pinxo” descrit anteriorment, també es va fer el trobament un mitjó amb 2 llaunes al seu interior, i, un altre “pinxo metàl·lic” d’uns 60 cm de llarg fet amb un tros de la barra d’una muleta. 

Aquest nou incident mostra clarament la gran distància que existeix entre la realitat en la qual vivim la plantilla que treballem a presons i la visió paternalista del departament de Justícia encapçalat per la consellera en funcions Gemma Ubasart  i el seu secretari de Mesures Penals Amand Calderó, que per dignitat ja fa setmanes que haurien d’haver dimitit. 

UGTPRESONS està treballant activament per augmentar la seguretat de tots els centres penitenciaris, per això exigim a l’administració que actuï amb respecte i responsabilitat, i, d’una vegada per totes implementi de manera diligent les mesures que s’acordin a la reunió de mesures de seguretat. 

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners 

Sant Joan de Vilatorrada, 14 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca