D’aquella pols, venen aquests fangs!

Ahir dia 24 d’abril la secció sindical d’UGTPRESONS vam mantenir una reunió amb els responsables dels equips de tractament del centre, on ens van traslladar tot un seguit de fets relatius a la precarietat a la qual està sotmès el personal que integren aquests equips.

D’aquella pols…

Al nostre centre sabem que les RLT actuals no tenen res a veure amb les que es van publicar quan es va inaugurar el centre, sovint han estat modificades a la baixa, bé directament des de la Secretaria amb retallades sense justificació, bé fent-t’ho com a dany col·lateral a conseqüència de la dilació en cobrir vacants, baixes mèdiques, cobertures formadors, trasllats a altres centres i a la mateixa Secretaria. Aquestes són les xifres que els companys de tractament ens van facilitar:

DOTACIÓ                                    EDUCADORS     PSICÒLEGS      JURISTES

Segons RLT de Secretaria 2022           50                  28                   22

Segons RLT de Funció Pública              40                  23                 17

REALITAT ACTUAL                          29’4              15                   15

A aquesta manca de personal insostenible hem d’afegir l’increment substancial de tasques en els últims anys amb càrregues de feina importants:

– Programes com el RECVI i Benestar són un clar exemple i han suposat una pèrdua important d’efectius, sostrets directament dels equips de tractament del centre, sense cobrir en cap cas les places vacants generades.

– Tampoc s’ha reforçat la plantilla per poder abordar la ingent quantitat de feina que suposa haver assumit per part del centre les RPS.

– Augment d’ingressos d’interns sense classificar per desmassificació d’altres centres i substancial increment d’INGRESSOS VOLUNTARIS.

venen aquests fangs…

Tot això suposa un gran desgast professional i un estrès sostingut incompatible amb la salut laboral; equips multidisciplinaris incomplets, amb la consegüent sobrecàrrega de tasques per la resta de l’equip i l’afectació en el desenvolupament de la feina diària; Dificultat per la realització de les activitats bàsiques laborals com són: intervenció, entrevistes, atenció individualitzada, realització d’informes, etc. Tot això repercuteix directament en la qualitat del treball i en l’atenció als interns, que sovint acaba en enfrontaments entre aquests i els professionals que els atenen; Provocant en definitiva un augment en les probabilitats de cometre errors que puguin ser irreparables, com malauradament ja hem pogut comprovar.

UGTPRESONS exigim a la direcció del centre que prengui les mesures que siguin necessàries, exigint a la secretaria les cobertures de personal d’acord amb una RLT realista i en consonància a les tasques encomanades, per tal de garantir un bon servei i sobretot per fer-se responsables d’un dels béns jurídics que estan obligats a protegir:  el dret a la SEGURETAT i la SALUT dels seus treballadors.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2 Sant Esteve Sesrovires 25 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca