Novament, durant el ramadà augmenten les agressions a funcionaris

El període de Ramada aquest any 2024 va començar el 10 de març i finalitzarà el 9 d’abril, i, tal com ha succeït els darrers anys, es produeix un augment exponencial dels incidents que han acabat amb una greu agressió al Cap d’Unitat de Comunicacions.

La secció sindical d’UGTPRESONS a Lledoners malauradament ha d’informar que ahir diumenge 7 d’abril al voltant de les 19:05 h al Departament de Comunicacions els funcionaris van observar com es produïa una baralla en una sala familiar on es trobava un intern acompanyat de la seva germana i la seva mare.

Els funcionaris van ordenar a l’intern que deixes d’agredir-les, i, aquest de forma agressiva els va començar a insultar i amenaçar, a la vegada que colpejava la porta fins a aconseguir trencar el pany. Aquest fet va impedir que els funcionaris la poguessin obrir, per la qual cosa es va haver d’avisar a manteniment i activar un CODI 01.

Posteriorment, s’hi van personar els Caps de Serveis per autoritzar als operaris de manteniment obrir la porta, cosa que va permetre alliberar la germana i la mare de l’intern. Però aquest es negava a obeir les ordres rebudes, per això, en  el moment que el Cap d’Unitat anava a procedir a col·locar-li les manilles a l’intern, aquest ho va aprofitar per donar-li una forta mossegada i colpejar-lo amb els punys diversos cops fins que ambdós van caure a terra.

Un cop a terra la ràpida actuació dels funcionaris presents i la seva professionalitat va permetre que l’intern deixes de mossegar al Cap d’Unitat, i, un cop separat d’ell, es va procedir a emmanillar-lo per ser traslladat al DERT.

Des d’UGTPRESONS lamentem els fets que ha succeït i li desitgem al Cap d’Unitat agredit una ràpida recuperació per les lesions rebudes. I, també ens fiquem a la seva disposició per qualsevol ajuda que necessiti.

El Ramadà del 2024 està a punt de finalitzar amb un funcionari agredit, tal com ha succeït els darrers anys, per això des d’UGTPRESONS demanem a la Direcció del centre un reforç de les plantilles durant aquest període conflictiu, per evitar que l’any vinent i la resta torni a haver-hi un altre funcionari agredit.

UGTPRESONS volem ficar de manifest que alguna cosa no funciona al Departament de Justícia quan fa 2 dies la Consellera Gemma Ubasart va declarar de forma desafortunada al diari el Periódico: “Hemos parado el aumento del número de agresiones a funcionarios”.

Venim a treballar, no a jugar-nos la cara.

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners

Sant Joan de Vilatorrada,8 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca