Reunió amb la direcció

La secció sindical d’UGTPRESONS assistim a la Reunió de Direcció convocada aquesta setmana: per la part social assistim UGTPRESONS, CCOO, CSIF, INTERSINDICAL i CATAC.

El primer que ens crida l’atenció és la presència d’algun sindicat que no està disposat a asseure’s en altres àmbits, però que sí que ho fa en aquest on hi ha una bona part de la directiva que estava a càrrec del centre quan van succeir els lamentables fets que tots coneixem, està clar que quan interessa fer notar els interessos particulars i partidistes tot s’hi val…

La reunió comença amb la presentació del nou director, molt bones paraules i molta predisposició, veurem a l’hora de prendre decisions si farà valdre la seva experiència i bon criteri o serà la nova titella de la Direcció General…

El director ens informa que convocarà el comitè d’Autoprotecció.

UGTPRESONS manifesta que no volem cap intern a la nostra cafeteria exterior, la Direcció es mostra receptiva a les nostres propostes, però novament la resposta és que no depèn d’ells, ja hi tornem a ser, un altre cop el mateix, perquè com ho fem això?, continuem tenint els interns a cafeteria exterior amb 28 ganivets, sense control, ni portes, ni rescloses, ni arcs, amb tot l’edifici administratiu obert i al seu abast?, interns que surten de darrere la barra de la cuina quan i com volen? Què esperem?, una altra desgracia?, és que no n’hi ha hagut prou?

Volem recordar que els caps de setmana no hi ha ni tan sols un responsable de Cire a la cafeteria, amb el risc que aquesta situació comporta.

El gerent ens informa que faran el concurs horari abans de l’estiu, exigim que aquest sigui clar i transparent.

La Direcció manifesta la seva voluntat d’habilitar una aula per fer formació en defensa personal per a tots els funcionaris, UGTPRESONS vol que aquesta formació es faci en hores de feina, la major part de la plantilla ve de molt lluny a treballar i no ens sembla de rebut que s’hagi de desplaçar cap més dia, des d’aquesta secció sindical considerem que aquesta formació s’hauria d’estendre molt més enllà dels funcionaris d’interior, cal recordar que els companys de tractament, sanitaris, educació, manteniment, neteja, etc. també són possibles objectius, com malauradament ha quedat demostrat.

Pel que fa a les cabines de control dels mòduls residencials, es proposa la possibilitat que el recompte del migdia es faci per l’espillera o en cas contrari que es reforcin les cabines amb dos funcionaris mentre durin els recomptes.

La Direcció ens informa de la seva voluntat de compensar les guàrdies, no podem sinó aplaudir aquesta iniciativa, recordem que UGTPRESONS va demanant des de fa molt de temps un increment net a les guàrdies fins a assolir els 20 funcionaris a cadascuna en previsió novament d’aldarulls al torn de nit, així mateix, serà necessari formar adequadament aquests funcionaris per poder fer una intervenció durant el servei nocturn amb totes les garanties.

Es demana un cop més que el funcionament de tots els mòduls sigui igual, els interns i els professionals estan descol·locats i això porta conflictes entre companys.

D’altra banda, es demana recuperar el funcionari del carrer Major, figura que es va eliminar fa uns 3 anys per motius de manca de personal, com sempre ho estudiaran.

Reiterem una demanda històrica novament, pel que fa a la RLT, aquesta s’ha d’actualitzar, es fa saber a la Direcció que considerem que el personal de tractament tingui RLT, i sobretot polsadors per tots els professionals.

Entre la resta de propostes destaquem el canvi del dia de doblatge de Cusis i Gamv/p perquè es faci al setembre i no al mes de febrer.

Que s’agilitzin els expedients disciplinaris dels interns i les sancions es compleixin immediatament.

UGTPRESONS ha demanat novament que es busquin solucions pel problema de personal que patim, que es cobreixin totes les baixes i reiterem novament la nostra total oposició al fet que alguns mòduls treballin de forma habitual amb dos funcionaris.

Salut,

Secció sindical d’UGTPRESONS de Mas Enric

23 d’Abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca