Una mentida més per la col.lecció

Avui es compleixen tres setmanes del brutal assassinat de la nostra companya Núria a les mans d’un intern degut a la nefasta gestió de la política penitenciària a Catalunya. Tres setmanes en les quals l’administració s’ha tancat en banda a depurar responsabilitats d’alts càrrecs.

La senyora Ubasart, desautoritzada pel seu propi govern en acceptar que no és una figura de fiar per a la negociació i per la seva incompetència, va informar en la seva compareixença que anava a analitzar i a canviar immediatament la circular 1/2022 que regula l’accés al treball dels interns i als tallers mitjançant el CIRE. Com era d’esperar, una mentida més d’Ubasart.

La realitat a Puig és la següent; l’empresa pública CIRE gestiona els tallers productius en el centre penitenciari de Figueres. A dits tallers acudeixen empreses externes per produccions diverses: panells elèctrics, components d’ascensors, figures de fang… Les empreses que venen a la presó ho fan buscant mà d’obra barata i beneficis fiscals, en cap moment la seva prioritat és la reinserció i reeducació que predica la nostra administració, però aquest és un altre tema que caldrà tractar en un altre moment.

Per a la producció de tots aquests productes es necessiten eines diferents, tornavisos, alicates, tisores, cúters, trepants, coles industrials, maquinària hidràulica, varetes metàl·liques, martells, maces… No sabem qui és l’il·luminat que pensa que aquesta tipologia d’eines és la més adequada per a un centre penitenciari i si a més, tenir a interns perillosos treballant amb elles és la millor manera per a garantir la seguretat d’una presó.

Avui dia en el centre penitenciari Puig de les Basses tenim treballant per al CIRE a 22 interns que han estat sancionats en els últims sis mesos amb faltes molt greus per agressions, amenaces, coaccions als treballadors del centre o a altres interns. Denunciem rotundament aquesta situació. És una vergonya que l’administració de Justícia i l’empresa pública CIRE busquin únicament fins econòmics amb aquestes accions deixant totalment de costat la seguretat dels seus treballadors i de la resta d’interns.

Estem a favor que els interns puguin tenir oportunitats reals de formació i accés al treball, no com el “teatrillo” que tenen muntat ara. UGTPRESONS considera que de manera immediata s’hauria de posar el focus en la seguretat del centre, buscant treballs que no requereixin aquestes eines i seleccionant els perfils d’interns que treballen concorde tant al seu historial delictiu com al seu historial penitenciari.

Secció d’UGTPRESONS al C.P. Puig de les Basses

Figueres, 03 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca