Quan els arguments s’acaben i ja no saps que més inventar

Dijous passat el sindicat que va decidir abandonar la unitat sindical, no recolzar una vaga general que prèviament havia secundat i desertar de les negociacions per assolir un Nou Acord Penitenciari, va publicar l’enèsim escrit de valoració de l’acord amb clares mostres de pèrdua d’inventiva crítica.

UGTPRESONS no acostumem a fer valoracions d’escrits elaborats per altres organitzacions, però quan es tracta d’un comunicat tan primari i elemental com el publicat per part de Csif, considerem necessari respondre’l:

I ho farem punt per punt:

  • “No hi ha cap millora en seguretat per al personal penitenciari. Cap referència a la millora de les infraestructures penitenciàries”.

Fals.

L’acord conté 4 blocs diferenciats amb gairebé 30 mesures de seguretat de diferent indole totes elles destinades a protegir els professionals penitenciaris.

  • “L’Administració no assumeix cap responsabilitat i no es pronuncia respecte al reconeixement d’agents de l’autoritat”.

Els tràmits per al reconeixement com a agents de l’autoritat estan ja iniciats al Congres dels Diputats i serà aprovat i modificada la Llei Orgànica 1/1979 en els propers mesos, de manera que el posicionament d’una Administració Penitenciària que en breu estarà integrada per nous membresés del totirrellevant ja que el reconeixement com a agents de l’autoritat s’aprovarà en breu amb el recolzament o no d’ERC.

  • “Cap avenç en la jubilació anticipada i cap intenció d’incloure al personal de rehabilitació”:

No cal repetir que aquesta lluita es dirimeix a Madrid, al Ministeri de Seguretat Social i al Congrés dels Diputats, i el nou Govern de la Generalitat que es constituexi haurà d’assumir el compromís que recull l’acord i UGTPRESONS així li ho exigirà.

Pel que fa a un suposat oblit del personal de rehabilitació, hem de dir que l’acord parla amb claredat de “personal penitenciari” i ho és tot aquell que desenvolupa funcions al nostre àmbit. De manera que l’Acord rectifica l’anomalia anterior que parlava de “cossos penitenciaris”text que per cert va acceptar Csif amb la seva signatura.

  • “L’acord és un perjudici per a la conciliació personal i professional”

Fals.

L’acord obliga a l’Administració Penitenciària a acceptar el que sempre havia desautoritzat, que el personal de rehabilitació i administració pugui escollir quan i com vol gaudir d’una reducció de jornada per cura de fill.

L’acord també permet que el personal de rehabilitació i administració gaudeixi d’una flexibilització horària total, sense estar obligat a determinar un horari anual com fins ara havia de fer.

L’acord també allibera els canvis de serveii permet, per exemple, que el personal que continuï treballant de dilluns s divendres pugui fer el 2 i mig sense limitacions.

  • “Supressió dels dies de compensació de festius”

Fals.

L’acord no només permet que es mantinguin les 105 hores de compensació de festius, sinó que preveu la possibilitat que, de manera totalment voluntària, aquells que ho vulguin intercanviïn hores de compensació de festius per una compensació econòmica quepodria reportar anualment unes quantitats importants.

  • “Increment anual del còmput d’hores de treball amb un augment retributiu irrisori”

Fals.

L’acord preveu que el 84% dels 1.511 professionals que ocupen llocs de gamv, gamp, cu o caf mantindran la seva jornada actual o la reduiran substancialment si passen a ocupar llocs de gsv o cusv.

Respecte als increments retributius aquests arribarien en alguns casos fins als 10.000 € anuals, quanties que de “irrisòries” tenen ben poc.

  • “El col·lectiu de rehabilitació els grans oblidats”

Fals.

A més d’aconseguir un increment del 13% del complement específic sense acceptar cap de les modificacions horàries que pretenia implementar l’Administració, com l’eliminació de la jornada acumulada, hem aconseguit equiparar els complements específics dels cossos de diplomats(treballadors socials i educadors socials) igual que sempre han tingut els cossos superiors.

  • “El Teletreball per a oficines, un brindis al sol”

Fals.

L’Acord aconsegueix que l’Administració Penitenciària accepti aquesta modalitat de jornada quan sempre havia mostrat la seva total negativa. I amb un horitzó d’implementació màxima raonable per poder fer totes les adaptacions necessàries.

  • “El permís recollit a l’article 48 a) del TREBEP es gaudirà per torns de servei”

Això sí que és cert. Però també ho és el fet que l’Administració tenia intenció que tots els permisos que recull l’article 48 sense excepció es gaudissin per torns.

En resum, un escrit tendenciós, ple de falsedats o amb mitges veritats que requerien d’una resposta.

UGTPRESONS

Barcelona, 22 de maig de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca