1a part de l’increment retributiu pactat per a aquest 2024

EL CONSEJO DE MINISTROS APROVA L’INCREMENT DEL 2% RETROACTIU DES DE GENER

L’Acord signat l’octubre del 2022 per UGT i CCOO per a una Administració del segle XXI recull per a aquest 2024 un increment retributiu del 2,5% distribuït en:

  • Una pujada fixa del 2%.
  • Una pujada variable del 0,5%.

La decisió del Govern Estatal de NO portar a debat del Congrés dels Diputats un text de pressupostos estatals per al 2024 per constatar que no tindrien suficients suports per poder-lo aprovar, juntament amb la NO aprovació del pressupostos catalans per al 2024 ha comportat un retard injustificable en la percepció d’aquest 2%.

No obstant, l’aprovació avui mateix per part del Consejo de Ministros del Decret que recull aquest increment del 2%, sumat al Decret Llei 3/2024 aprovat pel Govern de la Generalitat el passat de 9 d’abril, possibilita ja l’aplicació d’aquest increment.

UGTPRESONS considerem que els professionals penitenciaris ja hem esperat suficient a percebre aquest increment i que ara que ja s’ha aprovat a nivell estatal la normativa bàsica necessària, no pot haver cap excusa per ajornar més encara la percepció i, per això, la UGT ja hem reclamat que la regularització es produeixi a la nòmina d’aquest proper mes de juliol.

Recordem que aquest increment té caràcter consolidable i serà retroactiu des de gener de 2024 i que l’increment variable del 0,5% es produirà molt probablement a la nòmina del mes d’octubre un cop es compleixin les condicions que preveu l’acord d’octubre de 2022.

Bones notícies per al conjunt dels professionals penitenciaris ja que comptarem amb una pujada salarial d’un 2% aplicable a tots els complements de la nòmina que se sumarà a l’increment del 13% del complement específic que ja percebem en aplicació del Nou Acord de Condicions Laborals del Personal Penitenciari per als anys 2024-2027.

UGTPRESONS

Barcelona, 25 de juny de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca