Comença la revetlla abans d’hora …

Avui dia 22 de juny ha començat la revetlla abans d’hora. Aquest matí a l’hora de la baixada, al mòdul 3 s’ha viscut una greu alteració regimental protagonitzada per un intern jove d’origen magrebí. Aquest  s’estava enfrontant a dos interns a la sala de dia. En veure la situació, el funcionari que estava al menjador supervisant l’esmorzar es va apropar per saber que passava, moment en què l’intern sense mediar paraula s’ha abalançat sobre ell propinant-li dos forts cops de puny al rostre, ràpidament el funcionari activa un codi 2 pel walkie, i immediatament es presenten al menjador els dos altres companys que estaven fent la baixada.

L’intern puja a una cadira i es treu dels pantalons una fulla d’afaitar i amenaça a un intern. Tot seguit un altre intern intervé i l’agafa per conternir-lo. Tot això generant una gran expectació i gran tumult de gent, en una franja horària delicada per la gran quantitat de persones que hi ha al menjador, provocant una gran disfunció al mòdul i causant greus dificultats per fer el trasllat de l’intern entre cancells.

Finalment, amb l’arribada dels PS i els Caps de Serveis s’ha pogut aconseguir traslladar l’intern fins al DERT. Només la ràpida actuació dels funcionaris i la seva professionalitat han evitat malts majors.

Volem posar en relleu la gran professionalitat dels treballadors participants en reconduir la situació i que han evitat que anés a més. Desitgem una ràpida i correcta recuperació al nostre company.

Insistir també en que s’han de cobrir urgentment les dotacions dels CU al centre. Fa uns mesos es va fer una auditoria en la qual va quedar de manifest la manca de personal que pateix el centre de manera sostinguda. En aquest cas concret cap dels mòduls, ni el MR3, ni el MR4 tenien cap d´unitat.

També cal remarcar que dels efectius que hi ha als mòduls actualment, bastants són de nova incorporació i tenen encara poca experiència, per la qual cosa els funcionaris habituals tenen una càrrega major de feina i responsabilitat.

No ens cansarem de denunciar que cal augmentar la dotació de funcionaris immediatament. Com cada cap de setmana els mòduls estan sota mínims: al MR3 assignats 4 funcionaris ( 1 a cabina ) i al mòdul 4 ( 3 a interior ), això ja es una dinàmica constant. Aquest cap de setmana han faltat 4 funcionaris i l’anterior 6, cosa que fa que els caps de serveis hagin d’elaborar un autèntic tetris per fer el quadrant.

Encoratgem la direcció del centre en fer complir els acords signats en matèria de personal, abans que tornem d’haver de lamentar de fets com el d’avui. I exigim a la Direcció General que prengui mesures efectives d’una vegada per evitar aquest tipus de situacions lamentables. Mesures com la d’incorporar el més aviat possible a les persones aptes que aquesta setmana han finalitzat el curs de formació, per complir amb l’acord d’increment net de 407 efectius que hi ha signat.

UGTPRESONS insistim a desitjar una ràpida recuperació dels companys ferits i felicitar-los per la ràpida actuació.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 22 de juny de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca