Comitè de seguretat i salut

Per part de l’Administració assisteixen la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, responsable de l’Àrea de Relacions Laborals, la cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, gerents de diferents centres i altre personal de l’administració, per la part social UGT, CATAC, CCOO i la INTERSINDICAL.

INFORMACIÓ DEL SERVEI DE PREVENCIÓ

Avaluació de riscos psicosocials. S’inicia la reunió amb la informació del tècnic que farà l’avaluació de riscos psicosocials del servei de prevenció que ens comunica que la intenció és començar a passar qüestionaris aviat, que a més es podrien fer des dels ordinadors. Se li explica que tothom, sobre tot el personal d’interior, no té un ordinador a mà en el lloc de treball.

UGT demanem l’estat d’execució de les mesures correctores que es desprenien de l’anterior avaluació de riscos psicosocials, que es va acabar el 2014 i l’administració ho desconeix.

Tornem a incidir que després de fer una avaluació si no s’apliquen les mesures correctores, no serveix de res.

Demanem la previsió de temporalitat fins al termini d’aquesta avaluació i no ho saben, advertim que l’anterior es va trigar 12 anys, que és molt probable que a aquest ritme molt personal ja no hi serà dins del sistema i no haurem vist cap aplicació de mesures correctores.

La cap del servei de prevenció ens informa:

Ventiladors incendis amb bateria. S’ha fet la prova a Puig de les Basses i a Lledoners i ha estat molt satisfactòria. Ara ens falta veure per quan arribaran aquest tipus de ventiladors a la resta de centres, no oblidem que els de benzina donen molts problemes a l’hora de utilitzar-los amb urgència.

Avaluacions de riscos. L’administració ens lliura les revisions de les avaluacions de riscos del Centre Obert de Lleida, C. O. Girona, Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa.

Exàmens de Salut. Hi ha fins al 30 de juny per demanar hora a una de les delegacions de ASPY Prevención SL. Tota la informació necessària està disponible a la intranet.

Fitxa d’informació de riscos: EL TREBALL i LA CALOR.

Les facilitaran a tots els monitors/es d’esports, monitors ocupacionals i als tècnics especialistes que l’administració consideri que estan afectats per aquestes condicions. La fitxa ve a fer aquestes indicacions:

Beure aigua fresca (10-12o C), encara que no tingueu set, un got cada 15-20 minuts.

Protegir-nos del sol amb roba ampla, clara i fresca, protegir el cap amb una gorra o barret.

Si, UGT vam tenir la mateixa sensació que vosaltres, se’n foten de nosaltres. No disposem on refredar l’aigua, no faciliten els barrets, etc.

Pantalons d’estiu servei interior. Ens informen que és possible que ens arribi el pantaló d’estiu al setembre. Com sempre, anem tard.

Si alguna persona té problemes per la transpiració de la roba (irritació, sudoració, etc.), que contacti amb la tècnica de prevenció del seu centre.

SEGONA ACTIVITAT

UGT continuem defensant el dret d’aplicació del decret 365/2001 pel qual es regula la segona activitat en els cossos penitenciaris. No pot ser que després de complir amb tots els requisits, l’administració ens doni l’esquena i miri cap a un altre costat.

El departament insisteix que hi ha un nombre important de peticions i és difícil de gestionar. Diuen que van fent cada any adaptacions, és clar que han d’anar fent cada any, la plantilla envelleix cada any, no s’havien adonat?

UGT respon que no fan prou, que hi ha personal que fa més d’un any que espera l’adaptació de lloc de treball, però com aquest personal és GAMP o CUSI, segons l’administració no hi tenen dret, fent interpretació de la norma a la seva conveniència.

UGT deixem molt clar a l’administració que la norma diu el que diu, en l’article 3r. “En l’ocupació dels llocs de segona activitat, els funcionaris dels cossos penitenciaris desenvoluparan tasques de col·laboració i suport administratiu a les activitats d’inspecció, d’execució, de control i similars, adequades al seu nivell de titulació, de formació i de coneixements.”

UGT no defallirem defensant un dret guanyat amb molt esforç i patiment i anirem a les instàncies que calgui.

POLIESPORTIU BRIANS 1

Sembla que per fi, desprès de més de 7 anys insistint en la reparació de la teulada i altres filtracions del poliesportiu i més de 2 anys tractant el tema comitè de seguretat i salut rere comitè, aquesta gota Malaia, ha tingut el seu efecte i en breu s’iniciarà la reparació de la teulada i filtracions.

UGT sabem que molts cops piquem pedra i que hi ha coses molt difícils d’aconseguir, però no ens rendim mai ni donem cap causa per perduda.

PROTOCOL DE SEGURETAT PESONAL LABORAL, CIRE i ALTRES

Es demana que s’informi de com actuar al personal laboral i aliè a interior en els casos dels diferents codis per tal que sàpiga’n que fer davant d’una situació amb la qual es poden trobar donada la tasca que desenvolupen i on la desenvolupen.

TALLERS MONITORS ARTÍSTICS

UGT continuem insistint que l’administració ha de donar d’una vegada solució a les altes temperatures que es pateixen als tallers on els monitors artístics fan les seves activitats, en molts d’ells es superen els 40 graus a l’estiu. S’han  de climatitzar, per a no patir tampoc temperatures extremes de fred a l’hivern.

MESURES DE SEGURETAT

Ens informen que s’ha fet un estudi del tipus de polsadors per al centre de Dones i que estan treballant per a la seva execució.

UGT demanem més agilitat a l’hora d’executar aquest tipus de mesures que per a nosaltres són molt urgents i que no arriben mai, entenem que hi ha una sèrie de tràmits que s’han de fer, però també creiem que quan hi ha motius suficients i justificats d’urgència, hi ha d’haver solucions més àgils i ràpides.

Barcelona, 14 de juny de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca