Continuem aplicant les millores laborals derivades del nou acord penitenciari

L’aprovació el passat 30 d’abril per part del Govern de la Generalitat del Nou Acord Penitenciari per al període 2024-2027 amb la conseqüent entrada en vigor aquell mateix dia, va comportar la implementació immediata de diverses millores relacionades amb les condicions laborals i retributives dels professionals penitenciaris, algunes de les quals restava encara de comunicar-se a les oficines de RRHH dels centres.

Pel que fa a les mesures ja implementades, aquestes són:

  • L’alliberació dels canvis de serveis amb els condicionants que preveu l’Acord.
  • Gaudiment de la reducció de jornada per cura d’un fill menor de 14 anys i la seva compactació en jornades senceres amb lliure elecció de la franja de reducció per part professionals assignats a les àrees de rehabilitació i administració.
  • Els increments retributius del 13% per a llocs de treball de centres penitenciaris.
  • L’increment en el preu/hora de les hores extres retribuïdes.

Pel que fa a les mesures que requereixen d’adequacions tècniques, però que tindran efectes retroactius a 30 d’abril de 2024, aquestes són:

  • La compensació econòmica per treballar els torns dels dies festius d’especial significació detallats a l’Acord.
  • La compensació econòmica per treballar els diumenges.

I, per últim, pel que fa a les mesures que requerien d’unes certes adequacions tècniques, que ja s’han dut a terme i que a partir d’avui mateix ja poden gaudir els professionals de les àrees de rehabilitació i administració, aquestes són:

  • Recuperació en còmput setmanal de les parts flexibles de la jornada.
  • Incorporació a la borsa d’hores d’AP del saldo horari en cas que el dia de lliurança coincidís amb un festiu, sempre en horari acumulat.

Continuem doncs treballant per al desenvolupament constant del nostre Nou Acord de Condicions Laborals i, per tant, continuem millorant les condicions laborals de TOTS els professionals de les 3 àrees de treball.

I per desenvolupar en la seva totalitat un Acord transversal que inclou tots els professionals penitenciaris UGTPRESONS exigirem a les reunions de la comissió de desplegament i seguiment de l’Acord el compliment estricte i temporal dels compromisos que hi recull.

UGTPRESONS

Barcelona, 13 de juny de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca