Incidents al MR 1

Ahir dia 13 de juny, es va viure una greu situació d’alteració regimental protagonitzada per un intern al mòdul 1 que ha hagut de ser reduït per l’elevat grau d’alteració que presentava, sent necessari activar un codi 1 primer i codi 2 després, i que va acabar amb tres companys ferits de diversa consideració amb cops, contusions, rascades i una mossegada.

Volem agrair la gran professionalitat dels treballadors participants en reconduir la situació i que van evitar que anés a més i desitgem una ràpida i correcta recuperació.

No ens cansarem de denunciar que cal reduir el nombre d’interns presents en aquest mòdul, que supera els 200 i és, de llarg, el mòdul més ple. A més cal tenir cura i estudiar els perfils que hi entren, ja que si no volem estigmatitzar aquest mòdul, que durant tants anys va tenir la fama que va tenir, ha de ser a base de no caure en els errors del passat. El mòdul 1 s’està convertint, malauradament, en un mòdul amb perfils agressius que cal erradicar.

A més a més, posem èmfasi en el fet que l’entrada de nou personal que s’està produint darrerament, i que anirà a més en els propers mesos, ha de suposar un fort reforç d’aquestes unitats i que la dotació del mòdul sigui sempre molt superior a l’actual. És la direcció del centre la responsable d’aquesta tasca i ho ha de fer, sent conscients si no, que si no doten la unitat d’un nombre més elevat de treballadors seran els responsables de l’increment dels incidents.

I no oblidem que també cal reforçar els equips de tractament que hi treballen redimensionant el personal, en línia amb l’estudi que està en marxa sobre el dimensionament dels equips.

UGTPRESONS insistim a desitjar una ràpida recuperació dels companys ferits i felicitar-los per la ràpida actuació i encoratgem la direcció i la Direcció General que prengui mesures per evitar aquest tipus de situacions lamentables.

Secció Sindical d’UGTPRESONS al C.P. Quatre Camins

La Roca del Vallès, 13 de juny de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca