Reconeixement dels professionals penitenciaris com Agents de l’autoritat 

EL CONGRÉS DELS DIPUTATS APROVA LA “TOMA EN CONSIDERACIÓN 

Fa només uns minuts el Ple del Congrés dels Diputats ha aprovat per majoria la “Toma en Consideración” de la Proposición de Ley Orgánica de modificación de la Ley Orgánica 1/1979, de 26 de septiembre, General Penitenciaria, para el reconocimiento del carácter de agentes de la autoridad a los funcionarios de cuerpos penitenciarios en el ejercicio de sus funciones, presentada pel Grup Parlamentari dels Socialistes el passat 17 d’abril. 

Amb aquest tràmit inicial ja superat, el text s’envia ara a la Comissió del Congrés dels Diputats per al seu debat i presentació d’esmenes per part dels grups parlamentaris. 

Malauradament però, i com era d’esperar, el Grup d’ERC al Congrés ha votat en contra de que continués la seva tramitació, demostrant una vegada més que la seguretat dels professionals penitenciaris no està dintre de les seves prioritats. 

Tot apunta doncs a que en els propers mesos s’aprovarà finalment la modificació de la Ley Orgánica 1/1979, cosa que a banda de suposar el reconeixement a tots els efectes dels professionals penitenciaris com a agents de l’autoritat comportarà: 

  • Major seguretat i protecció jurídica. 
  • Evitar que els jutges dictaminin decisions judicials dispars. 
  • Que les manifestacions i informes que elaborem tindran rellevància probatòria en los procediments disciplinaris. 
  • El garantiment del principi d’indemnitat que obligarà l’Administració a rescabalar els danys materials o personals que puguem patir. 

Malauradament han hagut de passar més de 6 anys des que es va presentar al Congreso de los Diputados la primera proposició de modificació del citat article 80 període de temps inexplicablement llarg i que ens ha mantingut desprotegits davant les agressions que molts companys i companyes han patit. 

Esperem que aquesta vegada els tràmits que resten fins a la modificació efectiva de la Llei es facin amb la màxima celeritat possible. 

UGTPRESONS  

Barcelona, 18 de juny de 2024 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca