Reunió amb la direcció de Mas d’Enric

Reunió amb la Direcció convocada divendres dia 21 de juny, a la que per part de la Direcció van assistir director, gerent, subdirector d’interior i subdirectora de tractament, i per la part social UGTPRESONS, INTERSINDICAL, i CSIF.

El director fa una prèvia i ens informa que s’ha constituït el Comitè d’Autoprotecció, òrgan assessor compost per membres de la direcció i treballadors del centre inclòs  personal de  tractament com no pot ser d’altra manera, i que ja es va reunir per tractar els  incidents de la setmana del 12 de juny, on un company va resultar greument agredit i altres dos també van acabar lesionats.

La missió d’aquesta comissió no és buscar culpables, sinó buscar com millorar les nostres actuacions i sobre tot salvaguardar la nostra integritat física. La Direcció ens informa de com s’ha tractat els últims incidents del departament d’ingressos i del MR-5, fent una anàlisi constructiva dels incidents.

La Direcció ens explica que la primera setmana de juliol s’incorporaran 25 nous companys de l’última Borsa, d’aquests  8 seran GSI i 7 GAMV matí, 5 GAMV tarda i 5 GAMV cap de setmana, també ens diu que té preparat un nou pla d’acollida i acompanyament per tots els nous companys que entrin a treballar, i que també es farà aquesta acollida als nous companys de serveis mèdics, mestres, CIRE, personal de COMSA i neteja.

Es faran píndoles formatives amb un termini mínim de 10 dies, 2 hores dimarts i dimecres, de 12 a 14 hores i de 16 a 18 hores, es comprometen a què aquests funcionaris siguin a més a més i no deixin aquestes franges horàries sense funcionaris als mòduls.

Estan preparant un nou pla de formació per a tots els funcionaris, defensa personal amb formació obligatòria, i un altre serà voluntària, no es farà amb hores de feina, per part d’UGTPRESONS, manifestem que tota la formació si no es fa amb hores de feina ha de ser compensada.

UGTPRESONS aconsegueix que es retirin estris de cafeteria exterior que no es fan servir i deixar només els estrictament necessaris, demanem que no es quedin els interns sols a cafeteria exterior i que sempre es quedi un responsable de CIRE inclòs els caps de setmana.

Respecte dels nous QUIOSCOS dels mòduls, aquest mes de juny estarà acabat per part de l’empresa que fa la instal·lació i només faltarà la seva posada en marxa i funcionament.

UGTPRESONS demana que s’elevi a la Direcció General la petició de 25-30 polsadors personals per fer la prova pilot en el nostre centre.

UGTPRESONS expressem la disconformitat de com s’ha fet la valoració de tallers com a “RISC MITJA”, pensem que no és acurada a la realitat dels tallers i la direcció es compromet a fer una revisió d’aquesta valoració.

Tornem a reiterar que falten els WC de l’A1 i A2 Vehicles, com també la climatització dels vestuaris i menjadors dels mòduls, que no s’ha fet res de res, i ens informen que això serà en l’àmbit de tots els centres, doncs ja podem esperar seguts.

En matèria de personal, continuem dient que tot i tenir reforços, hi ha manca de personal, encara hi ha serveis com ingressos i tallers que més d’un dia només hi ha dues persones al servei interior.

El director informa que de cara al setembre es volen tornar a engegar les pràctiques professionals.

Salut,

Secció sindical d’UGTPRESONS de Mas Enric

El Catllar, 25 de juny de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca