Reunió amb la direcció del centre

Per part de la direcció acudeixen a la reunió el director i el gerent del centre. Per part de les organitzacions sindicals  són presents els delegats de UGTPRESONS, CATAC-IAC  i  CCOO.

El director exposa que té la intenció d’actualitzar els protocols d’actuació del centre ben aviat. Té interès que les OOSS i els treballadors/es del centre col·laborin amb les seves propostes que segons ell, les quals es tindran en consideració per a l’elaboració i confecció  d’aquests documents.

La direcció explica que una vegada consultats a personal GMO i de resultes d’una reunió amb els CRIMO’s del centre, s’ha decidit descongestionar de feina la cabina de control habilitant el despatx contigu al despatx de funcionaris d’interior per a la realització de controls d’alcolhèmia, gestió i custòdia de mostres per a analitzar i entrega de documentació als interns.

A instàncies d’UGTPRESONS i la resta de OOSS, es demana celeritat a l’hora de cobrir les baixes per ILT i jubilació pendents que estem patint. Es recorda que al servei d’interior manquen tres places sense cobrir ( 1 CRIMO per ILT, 1 CRIMO per jubilació i 1 GMO per ILT). De la mateixa forma, a oficines falta un GMO sense cobrir i un aux. Adm per ILT.  Estem immersos al període vocacional, per la qual cosa encara urgeix més la necessitat.

En relació amb temes de  seguretat, UGTPRESONS demana la reparació de l’escàner de peu per motius obvis, la direcció manifesta que resten a l’espera de rebre un de nou. Demanem polsadors de seguretat per a tot el personal del centre que presti servei a interior i que no disposin de walkie-talkie,  assumpte que resta a l’espera del desenvolupament del nou acord signat darrerament i en el qual es contempla aquesta mesura. 

A la pregunta sobre la seva valoració respecte a les  mesures de seguretat acordades en aquest acord, el director no manifesta cap postura, només fa una breu al·lusió als dubtes  sobre quines mesures seran necessàries en el centre obert  de resultes de  desenvolupament futur de l’acord.

Les OOSS manifestem la nostra incomprensió davant de certs comportaments d’alguns interns que mostren una evident inadaptació al règim de vida, acumulant fets negatius i corroborant amb actes impropis d’un intern en 3r grau.  Interns més adients a estar en 2n grau que en règim obert. La direcció en nom de l’Obertabiltat manifesta que són interns amb dificultats de diversa índole i que el centre ha de fer un esforç suplementari amb ells. Deduint de les seves paraules que només una perillositat evident seria el detonant per a una regressió.

El director exposa que al llarg de la seva vida laboral a justícia mai cap superior l’ha entrevistat per a valorar-li com a professional i tenir coneixement de les seves inquietuds.  Té la intenció de posar-les en pràctica al COGI i exposa que aquestes entrevistes individualitzades té la intenció de fer-les  regularment amb caràcter voluntari, aclareix.  Les OOSS entenem que aquesta actuació per part del director es pot materialitzar en el dia a dia i en tot cas tindrien sentit amb els nous treballadors/es que s’incorporin de nou, per orientar-los i resoldre dubtes. Hem de tenir present a mode d’exemple, que aquest centre, en el qual la majoria del personal porta entre 25 i 30 anys treballant-hi i en el que “.. ens coneixem tots i totes de sobres..” no ho trobem necessari llevat que la finalitat real sigui la de fiscalitzar als treballadors/es del centre.  Per tant, no li trobem ni el sentit ni el rerefons a aquesta mesura, i si realment la direcció té la inquietud de millorar l’ambient laboral i empatitzar amb el conjunt dels treballadors/es del centre, la direcció sap perfectament que hi ha altres maneres menys intimidatòries que una reunió en el despatx del director i el treballador únicament.

A la demanda d’UGTPRESONS i la resta d’OOSS de l’estat actual d’obres pendents, ens informen que segurament aquest any començaran a la cuina del centre,  a la zona de les taquilles dels interns i s’instal·laran les mosquiteres requerides de ja fa temps.

Respecte a les obres de remodelació del sostre del centre, resta a l’espera que el departament faci entrega de l’informe tècnic i comencin les necessàries obres esperades de fa anys.  De la mateixa forma esperem que es reparin amb celeritat les dependències deteriorades per les darreres pluges com la cabina de control, menjador dels interns, zona de taquilles i l’espai on s’ubica el RACK.

UGTPRESONS va demanar la restitució de la TV de la sala del menjador i aquesta finalment ja ha estat instal·lada. També hem demanat una actuació pel problema de formigues a la sala de menjador i a tal efecte el centre demanarà una actuació especialitzada que s’entendrà al problema de les vespes igualment.

UGTPRESONS ha demanat a la direcció un mínim de dues butaques reclinables per al personal d’interior, a la qual cosa la direcció contesta que es demanaran, però no tenen la certesa de quan arribaran. Es demana igualment celeritat.

La direcció no contempla una data concreta per a la implantació del projecte “Viu en digital”  consistent en el desplegament de 14 ordinadors i 2 quioscos per a l´ús dels interns.

A petició d’UGTPRESONS en què es demana l’elaboració d’un protocol de contacte amb el comandament d’incidències orientat al GMO i que aclareixi detalladament els motius per contactar amb el comandament d’incidències en cas que no hi hagi operatiu cap CRIMO, la direcció respon que en breu elaborarà un a tal efecte.

Es demana a la direcció que, durant el període estival i donat que amb tota certesa, la nova incorporació al centre d’un GO per a la UGP serà un interí sense coneixements ni experiència en tasques pròpies d’aquesta unitat, que el funcionari GO que periòdicament acudeix a  les juntes de tractament per a prendre nota dels temes allà exposats, sigui

alliberat d’aquest acte de presència a fi de no ralentizar i evitar l’acumulació de feina per fer.

A la darrera reunió entre les OOSS i la direcció, UGTPRESONS va demanar una reunió monogràfica entre els educadors/es i la direcció.  Aquesta demanda a petició dels/les educadors/es,  ha quedat suspesa a fi que els temes i acords que es van prendre en la reunió de data 07.11.2023 entre aquest col·lectiu i el sotsdirector es materialitzin.  Part d’aquests treballadors/es manifesten la falta d’interès i despreocupació de la direcció envers aquests temes pendents i oblidats, la qual cosa ha provocat desconcert i desmotivació, per tant queda palès el desinterès per a la realització d’aquesta reunió.

Salut

Secció sindical d’UGTPRESONS al C.O. Girona

Girona, 4 de juny de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca