Tolerància zero a les agressions sexuals

Des de la secció d’UGTPRESONS a Lledoners lamentem informar d’una agressió sexual a una funcionària per part d’un intern.

Els fets van succeir al Departament d’Infermeria quan un intern, el qual té activat el protocol de supervisió S/3 i amb antecedents d’agressions a funcionaris, es va dirigir a la funcionària per notificar-li una avaria en l’aire condicionat de la seva cel.la.

Amb aquesta excusa, l’intern volia fer-la entrar dins la cel·la, però la funcionària no hi va entrar, i va indicar-li que ja donaria avís. En veure que no s’havia sortit amb la seva, l’intern va situar-se al darrere de la funcionària i tot seguit li va realitzar uns tocaments als glutis. Gràcies al control de la situació per part de la funcionària, prioritzant la seva seguretat en tot moment, l’agressió no va anar a més.

Seguidament ho va comunicar al Cap de Serveis el qual, immediatament, va personar-se al departament juntament amb els PS per traslladar a l’agressor al Departament Especial.

Com no pot ser d’una altra manera des d’UGTPRESONS ens posem a disposició de la companya per tot allò que faci falta.

Tolerància zero vol dir prendre decisions contundents i sense dilacions, com ara la conducció de l’agressor immediatament. En aquest cas, després de 4 dies encara no s’ha produït.

S’ha d’establir un protocol d’ofici, únic per tots els centres, els quals recullin primer de tot, la conducció de l’agressor en un màxim de 24 hores, en segon lloc, que l’agredida tingui el suport de professionals qualificats per fer un acompanyament adequat en tot el procés, i que totes les agressions siguin denunciades.

Garantir i mantenir espais lliures d’agressions sexuals és responsabilitat de l’administració. Treballar en binomis i tenir una dotació adequada de funcionaris a cada servei, esdevé imprescindible, ha de ser una realitat, ara, ja.

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners 

Sant Joan de Vilatorrada, 17 de juny de 2024 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca