Greus incidents als MR 7 i 11

Malauradament, hem començat la setmana amb un caire molt violent i sembla que amb l’arribada de l’estiu l’escalada de violència anirà en augment. De fet, aquest dilluns es van produir dos incidents gravíssims.

Els primers fets van succeir al voltant de les 11:00h al MR7, durant una entrevista amb l’educadora i treballadora social quan l’intern va començar a alterar-se moltíssim i va apujar el to de veu mentre feia moviments de braços molt violents, fet que va provocar que les professionals de rehabilitació demanessin suport amb urgència als funcionaris que estaven de servei al mòdul. Els funcionaris van intentar tranquil·litzar a l’intern, però no va estar possible. Va ser necessari activar Codi 2, a causa del greu estat d’exaltació i violència de l’intern. Una vegada a l’exterior del mòdul l’intern va continuar amb el seu estat de violència extrema i va aprofitar per mossegar al braç al cap de serveis que s’estava fent càrrec de la situació, provocant-li una profunda ferida.

Finalment, l’intern va ser reduït i traslladat al departament de sancionats i gràcies a la bona feina feta pels companys assignats al mòdul i a tots els funcionaris PS que van arribar de seguida, es va aconseguir tornar a vida ordinària al mòdul i a tot el centre penitenciari.

Com a causa de la ferida a la mà, el cap de serveis va haver de rebre assistència mèdica i va ser traslladat a la mútua per avaluar l’estat de la lesió i per a comprovar si existia risc de contagi per la greu ferida. Des d’UGTPRESONS l’hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir.

Per altra banda, al Mòdul 11, una estona abans es va haver d’activar Codi 2, a conseqüència d’una baralla violentíssima entre dos interns on un d’ells va fer ús de ganivetes en forma de “diablo” per tallar-li la cara de dalt a baix a l’intern amb el qual s’estava barallant.

Gràcies a la ràpida intervenció i professionalitat dels funcionaris presents, es va evitar que l’aldarull arribes molt més lluny i van aconseguir aïllar ràpidament la situació, aconseguint retornar la normalitat al mòdul.

Amb aquest comunicat UGTPRESONS tornem a denunciar l’imparable augment d’agressions que patim els professionals penitenciaris, i el risc que comporten diàriament. També aprofitem per exigir que es mantingui sempre la dotació màxima possible a cada mòdul i servei, i si s’han de tancar algunes unitats per reforçar els serveis als mòduls, es continuï fent, perquè la SEGURETAT és primordial.

UGTPRESONS reiterem la importantíssima implementació del treball en binomis en moltes situacions, reduint així el greu perill que patim diàriament, i per això continuem pressionant perquè s’implanti el més aviat possible.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 4 de juliol de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca