Trobada amb la direcció del centre

Hola companys/nyes,

Ahir des d’UGTPRESONS CPPB vam mantenir una conversa amb la direcció del centre per a tractar el següent:

Després de l’entrada en vigor del nou conveni penitenciari, comencem a veure els primers efectes beneficiosos en el centre, com és la incorporació de les noves companyes i companys. És clar que l’augment de plantilla està directament relacionat amb l’augment de seguretat. No obstant això, s’estan incorporant a treballar sense que es compleixin les condicions mínimes per a la seva seguretat com és disposar d’un radiotransmissor per a cadascun dels treballadors. Cal dir que la falta de dispositius no és únicament problema d’interior, també altres àrees com a monitors d’esports pateixen d’aquesta situació. La direcció del centre manifesta que estan demanats des de fa setmanes i que hi ha previsió que arribin més aparells, però sense data estimada. Cal dir que segons el conveni en el segon semestre del 2024 és quan arribaran els nous radiotransmissors, però des d’UGTPRESONS CPPB tenim clar que és una situació que no es pot allargar en el temps.

Un altre punt que des d’UGTPRESONS CPPB hem volgut tractar ha estat la instal·lació d’un sistema de fitxatge per a l’empresa de neteja ENDAVANT a la sala de descans de funcionaris. Tenir el control d’horaris de treballadors/es en una sala de descans és sens dubte inapropiat, ja que incòmoda al treballador o treballadora que ha d’anar a fitxar i interromp el descans de companys i companyes. La direcció es compromet a reubicar aquest sistema en una altra dependència.

Finalment, hem tractat el problema del sistema d’alarma sonora “brunzidor” en les cabines de mòduls. Tot el que hagi treballat en l’una cabina sap que quan una cel·la queda oberta durant un temps determinat comença a sonar una alarma i en la pantalla si selecciones la cel·la en qüestió, emergeix un senyal d’advertiment on pots silenciar aquesta alarma i donar-te per assabentat. Aquest sistema no funciona amb les portes que comuniquen els despatxos dels equips multidisciplinaris, botigues i office, ja que no hi ha manera de silenciar l’alarma des de la cabina. Aquest so permanent en determinats moments del dia lesiona clarament la salut mental dels treballadors i treballadores que han de gestionar molta informació i molts inputs sonors d’altres fonts, walkie, DEA, telèfon, soroll natural d’ambient… Des d’UGTPRESONS CPPB hem sol·licitat que es pugui silenciar des de la pantalla aquesta alarma per a poder minimitzar aquests pics d’estrès implementant el mateix senyal d’advertiment on el funcionari o funcionària es doni per assabentat d’aquesta situació i pugui silenciar l’alarma. Estudiessin la viabilitat de fer-ho, ja que és una empresa externa la que ha de fer la intervenció.

Altres opcions poden ser substituir els senyals sonors per senyals lluminoses o implementar senyals sonors en els office, botigues i despatxos multidisciplinaris.

Per part nostra farem un seguiment d’aquestes peticions en nom que es compleixin en la brevetat més gran possible.

Salut i força!!!!!!!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 11 de juliol de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca