Vacances

Les vacances anuals retribuïdes són de 22 dies hàbils de durada per cada any complet de servei, o la part proporcional que correspongui quan el temps de serveis prestats és inferior a l’any.

Es gaudeixen, amb caràcter general, entre l’1 de juliol i el 30 de setembre. Tanmateix, a sol·licitud dels interessats, es poden gaudir en altres períodes, d’acord amb les necessitats dels serveis i amb autorització prèvia dels secretaris/es generals.

S’han de gaudir durant l’any natural. No obstant això, si el permís de maternitat, paternitat o d’atenció de fills prematurs coincideix amb el període de vacances, la persona afectada les pot gaudir un cop acabat el permís, fins i tot si s’ha acabat l’any natural, cas en què es podran gaudir durant l’any següent en el moment en què es reincorpori del permís. També en el cas de baixa per incapacitat temporal que impedeixi el gaudiment de les vacances durant l’any natural, es podran gaudir en el moment de la reincorporació de la baixa, sempre que no hagin transcorregut més de 18 mesos a partir del final de l’any en què s’hagin originat.

Les vacances es poden gaudir en períodes fraccionats. Cadascuna de les diferents fraccions ha de ser com a mínim d’una setmana natural. No obstant això, 7 dies de vacances es podran gaudir de manera independent i aïllada al llarg de l’any.

El còmput proporcional de les vacances es realitza pel temps de servei prestat entre l’1 de setembre i el 31 d’agost de l’any vinent. Per calcular el període de vacances, en el supòsit que el temps treballat sigui inferior a 1 any, caldrà sumar tots els dies naturals (des de la data d’ingrés fins al 31 d’agost o fins a la data de fi de la vinculació) multiplicar-ho per 22 i dividir el total entre 365.

/ Article 94 / Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre, pel qual s’aprova la refosa en un Text únic […]
/ Articles 16 a 18 / Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari […]

Dies addicionals de vacances

Així mateix, es tindrà dret al gaudiment dels dies addicionals de vacances en funció dels anys de serveis prestats a l’Administració de la Generalitat indicats a continuació:

  • 1 dia (de 15 a 19 anys treballats)
  • 2 dies (de 20 a 24 anys treballats)
  • 3 dies (de 25 a 29 anys treballats)
  • 4 dies (a partir dels 30 anys treballats)

Aquest premi, al qual es tindrà dret un cop s’hagin completat els anys de serveis prestats relacionats anteriorment, es farà efectiu a partir de l’any natural següent al compliment dels anys requerits indicats.

/ Disposició Addicional 14a / EBEP
/ DL 4/2016, de 21 de juny, de recuperació parcial de la paga extraordinària […]


Última actualització / setembre 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca