Reunió Comissió de Seguiment

COBRAMENT DE LA INTEGRACIÓ A L’ESPECÍFIC DEL PRP

Aquest mes de setembre, tal com es va reflectir a l’acord d’integració del PRP a l’específic que vam subscriure, s’ha produït efectivament el pagament a les nostres nòmines de les quantitats pactades. No obstant com us vam informar ahir mateix l’administració ha decidit no pagar els increments corresponents al temps que s’hagi estat de baixa durant aquest 2022 quan l’inici de la mateixa s’hagi produït abans del 31 de desembre de 2021.

UGTPRESONS hem volgut denunciar el que per a nosaltres és una vulneració de l’acord d’integració, davant una administració que com era d’esperar s’ha mostrat ferma en els seus arguments quan a tractar-se d’un increment sectoritzat a un col·lectiu concret i, per tant, mantenen que els endarreriments no operen en aquestes baixes.

UGTPRESONS ja els hem avançat que, malauradament, un cop descartada la rectificació d’ofici, posarem els nostres serveis jurídics a disposició dels nostres afiliats i afiliades que es considerin afectats per aquesta decisió.

JORNADA I HORARIS DEL PERSONAL DE REHABILITACIÓ

UGTPRESONS hem demanat que ens informin de la petició adreçada a les oficines de RRHH dels centres en el sentit de distribuir de manera equitativa tant les tardes a prestar servei com les lliurances intersetmanals del personal de Rehabilitació.

Pel que sembla volen vulnerari modificar unilateralment els acords signats amb el que per a nosaltres és una interpretació capciosa de la pròrroga de l’acord 2014 i 2015 i de la nota sobre els criteris a aplicar de l’aleshores subdirector general de recursos humans, de 02.12.2006, que indica literalment que “tant el col.lectiu d’educadors socials, com la resta de tècnics de l’àmbit de Rehabilitació, hauran de garantir la prestació del servei amb un mínim del 20% del personal en qualsevol període de l’any”.

UGTPRESONS ja els vam demanar fa dies la distribució actual dels horaris del personal de Rehabilitació per centre i per col·lectiu, per veure la motivació d’aquest atac gratuït a un servei públic que es presta amb totes les garanties i del que, en cap cas, els centres de treball han mostrat cap malestar o disfunció en el compliment dels serveis i els mínims establerts i acordats.

Avui ens l’ha presentat sense haver-nos facilitat prèviament la documentació, fent impossible qualsevol valoració, per la qual cosa ens hem emplaçat a una reunió monogràfica per parlar-ne, un cop puguem analitzar el contingut del document, encara que ja els hem avançat que per a UGTPRESONS cal complir el que està signat. Mentrestant sembla ser que respectaran els horaris presentats.

CONCURSOS DE COMANDAMENTS JU031

UGTPRESONS hem demanat quina és la previsió d’examen quan a aquest concurs, i de la publicació de la guia d’estudi corresponent, tal com es va fer amb el darrer concurs de comandament JU014.

L’administració no ens pot facilitar ara per ara cap data i en referència a la guia d’estudi ens informa que això depèn de la Junta de Mèrits i fins que no es reuneixi no tindran informació al respecte. UGTPRESONS insistit en la importància que es resolgui abans que el concurs de trasllats per alliberar places del cos de Tècnics Especialistes.

RENOVACIÓ REFORÇOS I COBERTURA DE BAIXES

L’administració ens informa que actualment hi ha 84 reforços derivats de la JUO30 que acaben contracte el pròxim 30 de setembre, que en funció de les necessitats dels centres i dels serveis seran renovats o no, i que aniran destinats bàsicament a la cobertura de les baixes. La resta de reforços seran renovats completament.

Ens han informat que de les 406 baixes a l’àmbit d’interior, n’hi ha 264 substituïdes, de les 41 d’oficines, 6 i de les 64 de Rehabilitació, 25. UGTPRESONS hem demanat, com no pot ser d’un altra manera, que es renovi la totalitat de companys que finalitzen contracte a finals de setembre.

COBERTURA COMANDAMENTS

UGTPRESONS hem demanat que es compleixi amb el contingut de l’acta de la reunió del grup de treball de 7 d’abril de 2022 segons la qual en la valoració de l’ocupació dels llocs de treball de comandament o singulars es doni preferència a les persones que hagin participat i superat el procés JUS/014/2019 (1a i 2a fase) sense obtenir plaça (si van sol·licitar entre les seves preferències llocs igual al convocat).

L’administració ens informa que així s’està fent en cadascuna de les places que es trobin en aquesta situació. UGTPRESONS no estem tan segurs que així sigui i evidentment arribarem on calgui si es produeix alguna vulneració d’aquest acord. Així mateix, hem demanat que aquest sistema no es limiti al 31/12/2022 i s’allargui el termini fins que s’esgoti la llista de comandaments que van superar el procés sense aconseguir plaça. A més a més, hem reiterat la nostra demanda que aquest sistema operi a tots els concursos de comandaments futurs, i els llistats segons el rànquing que resultin de la seva resolució també actuïn com a borsa per a cobrir vacants i substitucions.

OBERTURA DEL CENTRE OBERT DE TARRAGONA I TANCAMENT DE L’ACTUAL

UGTPRESONS vam demanar informació al respecte. Sembla que no tenen informació perquè segons diuen depèn del servei de provisió. Tot i això, ens comuniquen que recavaran informació al respecte i ens convocaran per informar-nos.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de setembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca