El premi de la videotrucada

Davant els greus i lamentables fets que s’han produït aquest cap de setmana al DERT del CPPONENT i que suposen l’enèsima agressió que em patit els professionals penitenciaris en les últimes setmanes, la secció sindical d’UGTPRESONS del CPPONENT sol·licitem a la Direcció del centre que adopti mesures de seguretat adients per aturar aquesta lacra i revertir d’un cop per totes aquest desgavell en que s’ha convertit en els últims anys un dels departaments més importants i de més solera del sistema penitenciari català, per culpa d’unes polítiques permissives i de ‘buenismo’ de la nostra conselleria.

Al mateix temps li recordem que “premiar” als interns que hores abans han produït greus incidents contra la seguretat dels professionals o del centre amb videotrucades no és bona mesura de seguretat i que moltes vegades acaba comportant l’efecte contrari al fi pretès.

Per aquest motiu li demanem que a aquells interns que estan sancionats, en mesures de seguretat i/o els que estan en nivells de seguretat de l’art.75.1 se li suspenguin temporalment les videotrucades per raons de seguretat ja que no es disposa al centre d’un espai adequat on es pugui garantir la seguretat i el bon ordre de l’establiment, d’acord amb el que estableix l’art. 41 del RP:

“Les comunicacions no tenen més restriccions que les imposades per raons de seguretat, d’interès del tractament i del bon ordre de l’establiment”

Posats a fer, li recomanem una altra mesura que li servirà per restablir el bon funcionament d’aquest Departament, li sol·licitem que restableixi la limitació dels productes d’economat als interns sancionats en cel.la, tal com li permet l’article 254.5 de RP i que potser evitaria l’alta demanda d’ingrés que hi ha al departament de sancionats ja que s’hi troben “com a casa”:

“El reclús internat a la cel·la ha de gaudir de dues hores diàries de passeig en solitari i, durant el compliment de la sanció, no pot rebre paquets de l’exterior ni adquirir productes de l’economat, llevat dels autoritzats expressament pel director”

A més a més, recordar-li a aquesta Direcció que voler reconvertir AP en MC per maquillar estadístiques només passa a Ponent i acaba sent una arma de doble tall que l’únic que fa es minvar l’autoritat del funcionari.

Igualment que les polítiques de contenció zero amb trucades telefòniques entre comandaments i llargues esperes per autoritzar una contenció mecànica en llit només debilita i menysté l’autoritat dels caps de servei i fica en perill als funcionaris.

Recordar-li finalment a la nostra Direcció que aquestes mesures només depenen exclusivament de la seva voluntat i no estan sotmeses a l’autorització dels seus superiors de la Secretaria General.

Per acabar volem desitjar un bona recuperació al nostre company i agrair un cop més la ràpida actuació i professionalitat dels treballadors del centre.

Secció sindical UGTPRESONS-PONENT

Lleida, 5 de maig de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca