Brutal agressió a funcionaris al MR03 “el pou” de Lledoners

Avui lamentem, des de la secció d’UGTPRESONS, haver d’informar de 2 noves agressions a funcionaris, que ha obligat el seu traslladat a la Mútua per haver sofert ferides de diferents consideracions, la més important la fractura del tàbic nasal d’un d’ells. Als 2 companys els hi donem el nostre suport, i, també els desitgem una ràpida recuperació.

Els fets van passar ahir sobre les 18:23h, quan el CU del MR03 observa una discussió entre interns davant de la biblioteca, i, després de personar-s’hi per desescalar la situació, un crida referint-se al CU “ESTOS SON BASURA Y LO VAN A PAGAR”. Tot seguit,  aquest intern es tira contra el CU de forma violenta, colpejant-lo a la cara sense mediar paraula, moment en què el CU va activar un CODI 02.

Ràpidament, va arribar-hi un l’altre funcionari que es trobava al mateix departament, però l’intern va fer cas omís a les ordres rebudes. Davant d’aquesta situació el funcionari va voler separar-lo, instant en què l’intern va aprofitar per llançar-li un cop de puny que sortosament va poder esquivar.

Finalment, amb l’arribada dels PS i els Caps de Serveis es va aconseguir traslladar l’intern fins al DERT, tot i que en un primer moment uns altres 2 interns de la mateixa nacionalitat es van interposar per evitar que el traguessin del pati. Només la ràpida actuació dels funcionaris i la seva professionalitat va evitar malts majors.

Cal recordar que el passat dia 14/04/2024 es va produir una baralla multitudinària al MR03, on van trobar-se fins a 3 tipus diferents de “pinxos”, cosa que va obligar a traslladar 8 interns al DERT. Per tant, la conflictivitat en aquest departament lluny de resoldre’s, va en augment.

Les causes que originen tots aquests greus incidents al MR03 són moltes, però una d’elles pot ser la diferent tipologia d’interns que hi trobem, ja que conviuen interns provinents dels mòduls de toxicomanies MR07 i MR08, i, interns DEVI, juntament amb interns que estan a punt de gaudir de permís, la qual cosa obre la porta a què aquests últims siguin extorsionats.

Davant de la gravetat d’aquests fets, aquest mateix matí la secció d’UGTPRESONS a Lledoners ens hem posat en contacte amb la Directora per acordar una data per reunir-nos de forma URGENT, ja que hem de frenar d’una vegada per totes l’incessant augment d’agressions a funcionaris d’aquests darrers mesos.

VENIM A TREBALLAR NO A JUGAR-NOS LA CARA!!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners 

Sant Joan de Vilatorrada, 04 de maig de 2024 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca