Greu incident al DERT

Ahir dimarts vam patir una brutal agressió al DERT del nostre centre. Els fets van succeir duran el torn del matí, al voltant de les 11 hores, quan un intern amb molts antecedents psiquiàtrics va agredir violentament a un company propinant-li diversos cops de punys a la cara. L’intern va aprofitar quan entrava del pati i amb una macabra rialla a la cara, de manera totalment traïdora el va atacar i li va rebentar les ulleres amb forts i violents cops de puny.

Va ser necessari activar Codi 2 per fer front a l’extrema violència i agitació, atesa la força corporal d’aquest intern.  Amb molt d’esforç per part dels companys del departament, es va poder reduir l’intern a terra per posteriorment traslladar-lo a una cel·la de contenció psiquiàtrica. A causa de la brutal agressió, el company va haver de ser visitat a la mútua per les fortes contusions i ferides que va patir.

UGTPRESONS desitgem al company agredit una ràpida recuperació i felicitem la professionalitat que ha demostrat tot el personal del departament Especial que va haver de fer front a aquesta perillosa situació amb un intern extremadament agressiu, inestable, traïdor i amb un perfil psiquiàtric que demostra totalment que el seu departament de compliment hauria de ser una unitat de Salut Mental on professionals de psiquiatria s’haurien de fer càrrec de controlar les medicacions i l’estabilitat conductual .

UGTPRESONS  exigim que es prenguin mesures concretes d’una vegada. Mesures reials i no experimentals. Mesures que passarien per dotar al centre del personal necessari i en aquest cas concret, reforçar aquestes unitats d’especial complexitat, com són el DERT, DESP i MR6 que estan assumint tasques amb interns psiquiàtrics i de perfils inadaptats al tractament, sense eines per actuar davant aquests episodis de violència extrema. Que s’apliquin amb rigorositat les mesures disciplinàries un cop han passat els fets i que es busquin unitats terapèutiques, com la UHPP, on puguin ser ubicats aquests perfils.

Ens trobem totalment desemparats per part de la direcció del centre, més preocupada pel “showbussines” que per posar fil a l’agulla als problemes que patim.

A la Secretaria de Mesures Penals, els instem a què aturin per uns instants el “repartiment de cadires” i tinguin una visió panoràmica de com tenen les presons catalanes. Sí els funcionaris perden el control i l’autoritat als centres, de poc servirà fer plans estratègics de tractament. Estem esgotats, cansats de ser apallissat i que es miri cap a una altra banda.

Potser no estem tenint prou ressò als mitjans i no transcendeix com cal tot el que ens esteu fent?? Tornem a reiterar que s’està treballant sota mínims i que les agressions augmenten exponencialment dia rere dia. La solució a aquesta situació és ben clara:

AGENTS DE L’AUTORITAT JA!

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 26 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca