Brutal agressió al M8D

Ahir dimecres a la tarda vem haver de veure com per enèsima vegada TRES COMPANYES VAN PATIR UNA BRUTAL AGRESSIÓ MÚLTIPLE PER PART D’UNA INTERNA en el mòdul de dones al nostre centre de treball.

Durant l’hora de la baixada de cel·les es va  activar un codi 2. La interna amb una agressivitat desmesurada va agredir a les tres companyes que es trobaven al departament propinant cops, estirades de pèl, puntades i cops amb el genoll i amb el puny, fins i tot empenyent a una d’elles escales avall. Les tres companyes van haver de ser visitades a la mútua per fortes contusions tant a la cara, mandíbula i la resta del cos, trobant-se a hores d’ara una d’elles de baixa laboral.

Denunciem una vegada més que aquestes agressions són per causa de molts factors, entre ells el desistiment de funcions de l’administració a l’hora de classificar als interns degudament, una inexistent separació per perfils psiquiàtrics o vulnerables, l’endèmica falta de personal a l’interior dels mòduls, departaments de psiquiatria als centres tancats o que mai s’han posat en marxa, la falta de comandaments suficient per a cobrir totes les unitats i la seva provisionalitat (també afecta de manera decisiva a la seguretat en les unitats que manquen d’un comandament).

Aquesta interna després de l’agressió va ser traslladada al departament d’ingressos del nostre centre. Tal com ja es va denunciar a l’última reunió entre sindicats i la Direcció del nostre centre, aquest no és un departament habilitat per poder rebre interns amb alt perfil d’agressivitat ni sancionats,  ja que no es disposa de càmeres de videovigilància, crancs de seguretat ni està dotat de prou personal per per a poder funcionar quan conviuen interns de nou ingrés, articles 75, sancionats, internes en aïllament provisional, etc.

Demanem URGENTMENT l’aplicació del protocol de mesures de seguretat a aquesta interna si ha de sortir de la cel.la per a qualsevol motiu , tal com ja es va acordar en la reunió entre sindicats i Direcció en casos de violència intrainstitucional, també dotant al departament en què es troba provisionalment de més personal de reforç, la CONDUCCIÓ INMEDIATA de la interna a un altre centre penitenciari,   l’aplicació de primer grau de classificació, l’obertura de l’ala psiquiàtrica del mòdul d’infermeria així com més contundència a l’hora d’aplicar el règim sancionador penitenciari. JA N’HI HA PROU D’AGRESSIONS AL NOSTRE COL·LECTIU!

No val a dir que EXIGIM a la Direcció del centre que presenti denúncia al jutjat i es personi també com a acusació particular contra a aquesta interna.

Afortunadament, cap de les companyes es troba en perill i ELS DESITGEM UNA RÀPIDA RECUPERACIÓ.

CP Puig de les Basses 3 d´Agost 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca